İçişleri Bakanlığı’nın kararı sarpa sardı!

İçişleri Bakanlığı’nın kararı sarpa sardı!

Güzelyurt Kaymakamlığı’yla ilgili ortaya atılan iddialar üzerine İçişleri Bakanlığı’nın kararı sarpa sardı.

Kalkanlı köyünde hali arazilere, Güzelyurt Kaymakamlığı tarafından yatırım yapmaları izni verildiğini savunan köylüler, bu yerlerin kendilerine eski kaymakamlar döneminde gösterildiğini, şimdi ise işgalci oldukları gerekçesiyle o yerlerden çıkarılmak istendiklerini iddia ettiler.

İçişleri Bakanlığı’nın kararıyla Güzelyurt Kaymakamlığı, Kalkanlı’da yaklaşık 25 kişiye ihbar yazısı gönderdi. İhbarda hali arazilerin boşaltılması istendi. Aksi takdirde mahkemeye verilecekleri belirtildi.

Geçtiğimiz gün Güzelyurt AKM’de halkın sorunlarını dinlemek üzere toplanan tüm bakanların önünde bu konu bir köy sakini tarafından aktarıldı.

Söz alıp konuşma yapan köy sakini, eski kaymakamlar döneminde, görevlendirilen kaymakamlık memurunun kendilerine yıllar önce hali arazileri yatırım yapmaları için gösterdiğini, şimdi ise Kaymakam tarafından savunmaları dinlenmeden, oradan atılmak istendiklerini belirtti. Köylü, “kendi eliyle bizlere yatırım yapmamız için yer gösteren memur şimdi ise yeni kaymakamın talimatıyla her gün bölgede yerlerimizi fotoğraf çekiyor, ölçüp biçiyor, işgal adı altında işlemler yapıyor” dedi.

Bunun üzerine Güzelyurt AKM’ye gelen tüm bakanların arasında bulunan İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars ise, işgal ettikleri arazileri boşaltmaları yönünde karar verdiği köylüyü, bu skandal niteliğindeki iddia üzerine Bakanlığa çağırdı.

Köylüler arasında, eski Kaymakam Menteş Gündüz’ün, iş yeri kurmaları için yer gösterdiği köylülerin yanı sıra, diğer bir eski kaymakam Tevfik Direnç ile istişare edilerek yatırım yapılan araziler olduğu da belirtiliyor.

İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars ve Güzelyurt Kaymakamı Savaş Orakçıoğlu, köy sakinlerinin bu durumunu dinlemeden, tüm arazilerin boşaltılması kararı vermişlerdi.

Güzelyurt AKM’de toplanan bakanların karşısında söz alıp konuşma yapan bir köy sakini, bir aydır köy muhtarı aracılığıyla İçişleri Bakanı’ndan randevu talep ettiklerini ve Ayşegül Baybars’ın kendileriyle görüşmediğini söyledi.

Bunun üzerine Ayşegül Baybars, orada kalabalık halk önünde yapılan bu sitem üzerine, randevularına yanıt vermediği köy sakinlerini bakanlığa çağırmak durumunda kaldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir