İki öğretmen sendikası, Lefkoşa’da bir okuldaki istismarı eleştirdi

İki öğretmen sendikası, Lefkoşa’da bir okuldaki istismarı eleştirdi

Lefkoşa’da bir lisede yaşanan çocuk istismarı konusunda Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası ile Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası  açıklama yaptı.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası; kamuoyunda infial yaratan, Lefkoşa’da bir lisede yaşanan çocuk istismarı konusunda tüm yetkililerin deliller karartılmadan, objektif ve şeffaf bir şekilde sorumluluk almasını talep etti.

Sendika Eğitim Sekreteri Burak Maviş yaptığı yazılı açıklamada, “Yapılması gereken, iddiaların etkin ve hızlı bir şekilde soruşturulması, fail veya faillerin yargılanması ve yaşanan istismarda sorumluluğu olanların tümünün cezalandırılmasıdır” ifadelerini kullandı.

Maviş, istismar konusunu yakından takip ettiklerini, konu ile ilgili yakın gelecekte kamuoyunu bilgilendireceklerini ifade etti.

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Yönetim Kurulu adına açıklamada bulunan Sendika Başkanı Selma Eylem de, bir lisede yaşandığı öne sürülen, polise de intikal eden ve eğitim bakanlığının soruşturmakta olduğu öğrenci istismarı olayının tüm toplumu olduğu gibi kendilerini de derinden üzdüğünü belirtti.

Açıklamada, “KTOEÖS herhangi bir suçu ya da suç şebekesini bugüne kadar korumamıştır, korumayacaktır. Demokrasinin, adaletin hakların yanında istismarın, baskının karşısında olmuştur, olmaya devam edecektir” denildi.

KTOEÖS Yönetim Kurulu açıklamasında, kişilerin yargılanma sonucunda suçlu bulunmaları halinde ne cezaları varsa çekmelerinin de savunucusu olmaya devam edileceği de ifade edildi.

Milliyetçi Demokrasi Partisi de Lefkoşa’da bir lisede yaşanan istismar olayını kınayarak, sorumlularının en ağır cezaya çarptırılmasını istedi.

 

 

DB/TAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir