İncirli: Hükümetin kararları hayal kırıklığı

İncirli: Hükümetin kararları hayal kırıklığı

Cumhuriyetçi Türk Partisi Lefkoşa Milletvekili Sıla Usar İncirli, hükümetin Kovid-19 salgını kapsamında aldığı ekonomik kararları “hayal kırıklığı” olarak niteledi.

“Demokrasi ve sosyal adalet ile bağdaşmıyor”

“Hükümetin ekonomik tedbir kararları birçok insan gibi beni de hayal kırıklığına uğrattı” diyen İncirli, “Hükümetin gerçekten neyi murad ettiğini, anlamış değilim. Bu ekonomik tedbirleri niye aldıkları çok açık değildi ve vizyonu yoktu” dedi.

İncirli, “Önce üçüncü ülke yurttaşlarını dışarıda bırakarak Kıbrıs Türkü’nün üzerine çok büyük bir ayıbı sürdüler. Sonra onu telafi etmeye çalıştılar. Sonra bazı kesimlere katkı kararı aldılar ama bu noktada da birçok sektörü kapsam dışı bıraktılar. Bu da demokrasi ile sosyal adalet ile bağdaşmıyor” dedi.

“Ekonomik gücü olan medya mı ayakta kalacak”

Hükümetin 1500 TL’lik destek kapsamı dışında bıraktığı sektörlerden birinin de medya olduğuna dikkat çeken İncirli, “Şuanda sadece ekonomik gücü olan medya mı ayakta kalacak düşüncesi beni çok ürkütüyor basının bu şekilde muamele görmesi beni çok üzdü. Bu tedbirlerle hedefe ulaşamayacağından endişe ediyorum” dedi.

“Şeffaf değiller”

İncirli, fonların nereye ve ne şekilde kullanıldığı, yardımların kime yapıldığı konusunda da şeffaflık olmadığını belirterek şunları söyledi: “Fonlarını, ellerindeki parayı nereye nasıl kullanıyor, kampanyalarda toplananlar nasıl kimlere veriliyor, hükümet bu konuda şeffaf olmadı. UBP’nin zaten bu gibi konularda şeffaf olmama gibi bir geleneği var. Gerekçeli doğru kararların verilmesi için bir bilim kurulu, bir kriz merkezi olmalı, kaynakların nereye kullanıldığı şeffaf olmalıdır. Dünya böyle yapıyor ve insanların güveni böyle kazanılıyor.”

“Ortak akla, işbirliğine, dayanışmaya ihtiyacımız var”

İncirli,  sözlerini şöyle tamamladı: “Elbette çok kayıplarımız olacak bu süreçte, ekonomik kayıplarımız da olacak. Ama bu süreci atlatıp her şeyi yeniden inşa edeceğimiz günlerin de geleceğine inanıyorum. Yeter ki şeffaf olabilelim, kararlarımızı doğru şekilde üretelim. İşbirliği yapalım. Bunu yapabilmek için ortak akla, işbirliğine, dayanışmaya ihtiyacımız var. Günü geldiğinde çok çalışarak yaralarımızı sarmaya başarabileceğimize yürekten inanıyorum. Zor koşullarda yayınlarını sürdüren medya mensuplarına da uzaktan sarılmalarımı gönderiyorum, içten kutluyor ve de teşekkür ediyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir