İskele Kaymakamlığı Yenierenköy Bucağı hizmete açıldı

İskele Kaymakamlığı Yenierenköy Bucağı hizmete açıldı

İskele Kaymakamlığı Yenirenköy Bucağı bölgede hizmet vermeye başladı…

Açılan bucak binası ile bölge halkı da artık kimlik kartı, doğum-ölüm belgesi yada av ruhsatı gibi işlemlerini bölgelerinde yapabilecekler.

İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, merkeze uzak bölgelerde yerinde hizmet anlayışının önemine değinerek bu çerçevede bucak hizmetlerini genişletmek için çalıştıklarını söyledi.

Bakan Baybars, “biz bucak hizmetlerini genişletmek ve kişilerin hem emek, hem zaman hem de masraf harcayarak merkeze gelip bazı işlemleri yapmasını kolaylaştırmak maksadıyla önce Geçitkale’de Akdoğan’da Çamlıbel’de ve Mehmetçik’de bucak hizmetlerini ve özellikle kimlik, doğum belgesi av ruhsatı, pasaport gibi başvuru işlemlerini yapabilmelerinin önünü açmak istedik” dedi.

Karpaz bölgesinde de bu işlemlerin yapılabilmesi yönünde ciddi bir talep olduğunu ve bu talebi karşıladıklarını kaydeden Bakan Baybars, devlerin halkın yanında olduğunu göstermesi bakımından Karpaz’a böylesi bir hizmetin götürülmesinin önemli olduğunu belirtti.

Bakan Baybars, halktan gelen talepleri dinlemeye ve bu kapsamda hizmetler üretmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Bu arada bucağın ilk işlemi de Havva Elkovan’ın kimlik yenileme başvurusu oldu.

Bölgeye böylesi biz hizmetin açılmasından son derece memnun olduklarını BRT’ye aktaran Elkovan ve vatandaşlar, artık işlemlerinin hem zamandan hem de masraftan tasarruf ederek bölgelerinde yapabileceklerini ifade ettiler.(BRT)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir