Kanser Hastalarına Yardım Derneği, tedavilerin KKTC’de yapılmasını istiyor

Kanser Hastalarına Yardım Derneği, tedavilerin KKTC’de yapılmasını istiyor

Raziye Kocaismail başkanlığındaki Kanser Hastalarına Yardım Derneği, Cumhuriyet Meclisi önünde toplanarak, kanser hastaları için gerekli olan PET Scan çekimlerinin bir aya yakın bir süredir KKTC’de yapılmamasını eleştirdi.Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı ile bir sonuca ulaşılamadığını ifade eden Kocaismail, Başbakan Ersin Tatar’ın talimatına rağmen sorunun hala çözümlenemediğini söyleyerek, Başbakan’dan destek talep etti.

Kanser hastalarının PET Scan çekimi için yurtdışına gönderilmelerinin çok zor bir süreç olduğuna işaret eden Kocaismail, günübirlik gerçekleştirilen bu yolculukların, cihaza girerken aç olması gereken hastalar için çok yıpratıcı olduğunu belirtti.

Kocaismail, Pet Scan sırasında alınan radyoaktif maddenin 6 saat süreyle etkili olduğunu da söyleyerek, yolcunun çocuk ve hamilelerden uzak durmasının gerektiğini, ancak aynı gün KKTC’ye döndüklerini anlattı.

Kocaismail, Korona virüs tehdidinin yüksek olduğu bir dönemde kanser hastalarının uçak seyahati yapmalarının sakıncalı olduğunu da anımsattı.

Sorunun çözümü için Başbakan Ersin Tatar’dan destek beklediklerini dile getiren Kocaismail, yarın da Bakanlar Kurulu toplantısı sırasında geniş bir katılım ile Başbakanlık önünde olacaklarını söyledi.

Kocaismail, KKTC’de tüm olanaklar mevcutken, kanser hastalarının tedavi için Türkiye’ye gönderilmesini istemediklerini kaydetti.

Açıklamanın ardından dernek üyeleri Başbakan Ersin Tatar ile görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşme basına kapalı yapıldı.

 

(BRT)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir