Kermiya- Metehan dönüş kimlik kontrolü uygulaması kaldırılıyor

Kermiya- Metehan dönüş kimlik kontrolü uygulaması kaldırılıyor

Rum Yönetimi Başkanı Nicos Anastasiadis, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı telefonla arayarak Kermiya- Metehan’da dönüşlerdeki kimlik kontrolü uygulamasını derhal kaldıracaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Anastasiadis arasında bu akşam bir dizi telefon trafiği gerçekleşti.

Akıncı,  Anastasiadis ile bu akşam iki kez telefonda görüştü.

İlk görüşmede Anastasiadis’i arayan Cumhurbaşkanı Akıncı,  Rum Lider’e Kermiya-Metehan geçiş noktasında gördüğü kaotik durumun işkenceden başka bir şey olmadığını ve bunun coronavirüs mücadelesi ile ilgisinin bulunmadığını iletti.

Akıncı, Anastasiadis’e  gerçekte virüsün iki toplum arasına ekilmekte olduğunu ve buna bir an önce son verilmesi gerektiğini de söyledi.

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın isteği Rum Lider tarafından tarafından olumlu karşılandı.

Anastasiadis, telefon görüşmesinden kısa süre sonra Cumhurbaşkanı Akıncı’yı telefonla arayarak Kermiya- Metehan’da dönüşlerdeki kimlik kontrolü uygulamasının kaldırılacağını söyledi.

Akıncı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada  “Anastasiades’le telefon görüşmemizden kısa süre sonra beni arayarak Kermiya- Metehan’da dönüşlerdeki kimlik kontrolü uygulamasını derhal kaldıracaklarını duyurdu. Bu elbette doğru yönde atılmış bir adımdır ve bu konudaki yanlışın düzeltilmesi iyi bir gelişme olacaktır. Umarım kapatılan dört geçiş noktası konusundaki yanlıştan da dönülecektir”dedi.

 

BRT/CB MAİL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir