Kıb-Tek’ten çağrı

Kıb-Tek’ten çağrı

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Halkla İlişkiler Şube Amirliği tarafından yapılan açıklamada, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası ile dün gerçekleşen görüşmede, eylem gerekçelerinin tek tek tartışıldığı ve çözüm noktasında takvimlendirme yapıldığı belirtildi.

         Açıklamada, iş güvenliği noktasında ise ekipler kurularak iş güvenliği malzemelerinin kontrol edilmesine ve eksik malzeme olması durumunda acilen tamamlanması için de takvimlendirme yapıldığı kaydedildi.

         Tüm maddeler görüşüldükten sonra El-Sen Başkanı Ahmet Tuğcu’nun, deneme sürecinde olan personellerin kadrolanması ile ilgili talepte bulunarak, uzlaşı masasını terk ettiği aktarılan açıklamada, sendikanın eylemde ısrarcı olmasının kabul edilebilir bir tavır olmadığı ifade edildi.

         Açıklamada, “El-Sen’in masayı terk etmesine rağmen, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu olarak uzlaşılan tüm maddeleri halkımızın ve çalışanlarımızın menfaatleri doğrultusunda uygulamak için çalışmalarımızı başlatmış bulunuyoruz” denildi.

         El-Sen’in eylemi nedeniyle halkın mağdur olmaması için çalışmalara devam edileceği belirtilen açıklamada, El-Sen’e eylemi kaldırarak, görüşmede hemfikir olunan kararların hayata geçmesi ve bundan sonraki süreçte de uyum içerisinde birlikte çalışma çağrısı yapıldı.

 

 “El-Sen’i eylemi kaldırarak, hemfikir olunan kararları hayata geçirmeye çağırıyoruz”