Kıbrıs Vakıflar Bankası ülkedeki otellerde tatil için kredi sunmaya başladı

Kıbrıs Vakıflar Bankası ülkedeki otellerde tatil için kredi sunmaya başladı

Turizm ve Çevre Bakanlığı ile Kıbrıs Vakıflar Bankası arasında iç turizmi hatreketlendirmeye yönelik tatil kredisi protokolü imzalandı.

Protokol imza törenine Başbakan Ersin Tatar da katıldı.

İmza töreninde konuşan Kıbrıs Vakıflar Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Beykan, ülkenin tek kamu bankası olarak öncü rolü oynayarak diğer bankalara da örnek olmayı amaçladıklarını belirtti.

Pandemi sürecinde halkın 2 ay boyunca evde kaldığını hatırlatan Beykan, hazırladıkları kredi paketiyle hem turizm sektörüne katkı sağlamayı hem de halkın tatil yapabilmesini hedeflediklerini söyledi.

Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel de, ülkenin lokomotif sektörü olan turizmde 1 Haziran itibariyle açılım yapmaya başladıklarını anımsatarak, 15 Haziran itibariyle da pandemi sürecinde tüm sıkıntılara anlayış gösteren halkın ülkede tatil yapabilmesi için adım attıklarını kaydetti.

Üstel, “Özellikle küçük otellerde tatil yapma imkanını sağlamak için Vakaıflar Bankası ile bir protokol üzerinde çalışma yaptık” dedi.

Ülkede her sene 50 bin geceleme yapan vatandaşların bu kredi sayesinde içerde tatil yapma imkanının sağlanmış olacağını belirten Bakan Üstel, “Bu kredi sayesinde kefilsiz ve 3 ay ödemesiz 12 eşit taksit şeklinde otellerimize de bir hareket, seyahat acentelerine bir ivme kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

Başbakan Ersin Tatar da, KKTC’nin en güvenli ve belki de dünyada koronasız tek ülke olduğunu söyledi.

Normalleşme sürecinin devam ettiğine dikkat çeken Başbakan Tatar, “önümüzdeki süreçlerde dışa açıldık sonra bir takım sıkıntılar olabilir ama onların da engellenmesi ve önlenmesi için hükümetimiz, sağlık bakanlığımız, sağlık kuruluşlarımız, bilim kurullarımızın tavsiyeleri doğrultusunda önlemler ve tedbirler almaya devam edeceğiz” dedi.

Protokolün imzalanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Başbakan Tatar, ülkede tatil yapmak isteyen vatandaşlara çok uygun koşullarda kredi imkanı tanındığını söyledi.

Tatar, “Vakıflar Bankasının öncülüğünü yaptığı bu adımı diğer bankalar da takip edebilir. Tahmini yılda 50 bin geceleme olan turizm bu yıl inşallah onun çok üzerinde olabilir. Çünkü insanlarımızın bu yıl başka ülkelere seyahat edebileceği imkanlar yok. Pandemiden dolayı son iki üç ayı eve kapanarak geçirenlerin bu tarihten itibaren yazın sonuna kadar bu imkanları kullanarak turizmi kendi ülkemizde yaşamak ve hem ekonomik hayata katkı hem de kendimize, ailemize bir güzel tatil imkanının verilmesi gayet güzel ve yerindedir. İnsanlarmızın bu imkanlardan faydalanıp güzel bir tatil geçirmelerini temenni ederim” dedi.

Konuşmaların ardından Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel ile Kıbrıs Vakıflar Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Beykan protokole imza koydu.

1 Haziran-30 Eylül tarihlerini kapsayan protokolle, Turizm Bakanlığı tarafından Belgelendirilmiş olan ve Güvenlik Sertifikası alan Turistik Tesislerde konaklayacak olan kişilere Kıbrıs Vakıflar Bankası tarafından Tatil Kredisi sağlanacak.

Vatanfdaşlar 3 ay geri ödemesiz, 12 ay vadeli ve faiz oranı aylık yüzde 0.50 olan paket kapsamında 15 bin TL’ye kadar tatil kredisi kullanabilecek. Kredi başvurusunda, kişinin turistik tesisten ve/veya seyahat acentesinden yapacağı rezervasyon dökümü, tesisin kendi internet sayfasından yapacağı rezervasyon veya mail ortamda yapılmış olan rezervasyon dökümünün Kıbrıs Vakıflar Bankası’na sunması koşulu aranacak.

(BRT)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir