“KKTC için çok önemli bir organizasyon olacak”

“KKTC için çok önemli bir organizasyon olacak”

Avrupa Ralli Şampiyonası (ERC) bünyesindeki Kıbrıs Rallisi bu yıl 27 – 29 Eylül tarihleri arası yapılacak. İlki 2014 yılında gerçekleşen iki toplumlu Lefkoşa Şehir İçi Özel Etabı bu yıl da yapılacak.

Başbakanlık himayesinde, Lefkoşa Türk Belediyesi’nin ev sahipliği ile Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu (KKTOK) koordinatörlüğünde beşincisi yapılacak etapta bazı değişikliklerle gidilerek heyecanın artırılmasının hedeflendiği belirtilirken, Kuzeye geçiş noktasının Taksim Sahası zıplama noktasından olacağı ifade edildi.

Lefkoşa Özel Seyirci Etabıyla ilgili basın toplantısı bugün Eziç Restoran’da Başbakan Ersin Tatar’ın da katılımıyla yapıldı.

27 Eylül Cuma Larnaka’dan start alacak yarışta iki toplumlu Lefkoşa Şehir İçi Özel Etabı 28 Eylül Cumartesi günü yapılacak ve yarışın 6. özel etabı olarak saat 17.00’de Kuzeye geçilecek.

Başbakan Ersin Tatar basın toplantısında yaptığı konuşmada, organizasyon için inanılmaz bir çalışma yapıldığını belirterek, medyaya verdiği destek için teşekkür etti.Başbakan Tatar, organizasyonda görev alacak olan medya mensuplarına ve yarışa girecek olan Sadık Bilgimer-Mustafa Kandır ikilisine başarı diledi.

Organizasyonun KKTC için çok önemli bir organizasyon olacağının altını da çizen Başbakan, tüm Kuzey Kıbrıs halkına düzenlenecek bu keyifli organizasyonu takip etmesi çağrısında bulundu.

KKTOK’a Kıbrıslı Türklere bu uluslararası organizasyonda yer verdikleri için de teşekkür eden Başbakan Tatar, ambargoları reddettiklerini, bu yarışın bir uluslararası organizasyon olduğunu ve Kıbrıslı Türklerin başarısı ile ambargolara rağmen dünyada hak ettiği yeri alacağını belirtti.

(BRT/SM)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir