Korkulan olmadı

Korkulan olmadı

Güney Kıbrıs’ta iki koronavirüs pozitif vakanın ardından tedbirler ağırlaştırıldı, iki hastane kapatıldı. Hasta doktorla temas edenlerin tahlili temiz çıktı

 

152 TAHLİL TEMİZ: Güney Kıbrıs’ta koronavirüs teşhisi konulan Lefkoşa Genel Hastanesi doktoruyla temas ettiği belirlenenlerden 152 kişinin test sonucu negatif çıktı.

 

2 HASTANEYE KİLİT:  Lefkoşa Genel Hastanesi ile 3 şüpheli hastanın karantinada olduğu Limasol Genel Hastanesi 48 saatliğine kapatıldı. Her iki hastanede ilaçlama yapıldı

 

 

Güney’deki Lefkoşa Genel Hastanesi dün 48 saatliğine kapatıldı, 152  personele koronavirüsü testi yapıldı. Koronavirüsü sonuçları pozitif çıkan 64 yaşındaki doktorun temas ettiği 152 kişiye yapılan tahlil sonuçları negatif çıktı.   Rum Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, “Lefkoşa Genel Hastanesi doktorunun (hastalar, sağlık ve hemşirelerin yanı sıra ailesi) temas içinde olduğu 152 kişiden Pazartesi alınan örneklerin  tahlil sonuçları hepsi negatif çıktı” denildi.

 

İki toplumlu komite devrede

Öte yandan, Yetkili Müdür Leonidas A. Phylactou Kıbrıs Haber Ajansı’na (KHA) yaptığı açıklamada Phylactou, iki toplumlu sağlık komitesi üyeleriyle de temasta olduğunu ve dün sabah kendisine kuzeyde ilk koronavirüsü vakası hakkında resmi bilgi verildiğini duyurdu.

 

Lefkoşa Genel Hastanesi, doktorun test sonucunun pozitif çıkması üzerine dün 48 saatliğine hizmete kapandı.

Hastanenin kapatıldığından haberi olmayan ziyaretçi ve hastalara, hastanenin kapatıldığıyla ilgili bilgi verildi, hastane dezenfekte edildi.

Kardiyoloji Kliniği ameliyatlara geçici olarak ara verdi, hastalar durumlarına göre taburcu edildi. Acil kalp ameliyatları, devlet ödemesiyle özel sektör tarafından yapılıyor.

 

Acil servis açık

Hastalar acil servise acil durumlarda başvurabiliyor. Son 14 günde virüsün etkili olduğu bölgeleri ziyaret edenlere ve hafif hastalık belirtileri olanlara hastanelere gitmemeleri, evde kalmaları tavsiye ediliyor.

 

Limasol Genel Hastanesi’nde 3 şüpheli vaka

Lefkoşa Rum Devlet Hastanesi’nin ardından, Limasol Genel Hastanesi de tüm randevularını ve ameliyatlarını iki gün süreyle erteleme kararı aldı.

Rum haber kaynaklarına göre hastanede şu anda üç şüpheli koronavirüs vakası bulunduğu ve bu vakalarla ilgili test sonuçlarının beklendiği, bu sebepten ötürü hastanenin iki gün süreyle randevu ve ameliyatlarını ertelediği açıklandı.

Bu arada, “Kıbrıs Üniversitesi”nin ardından, Lefkoşa’nın güneyinde faaliyet gösteren üç özel üniversite olan “Lefkoşa Üniversitesi”, “Fredrick Üniversitesi” ve “Kıbrıs Avrupa Üniversitesi” de ortak açıklama yaparak, 11-15 Mart arasında kapalı olacaklarını duyurdu.

 

Tıbbi atıkları arasında iki bebek cesedi

Öte yandan Limasol Devlet Hastanesi’nin atıkları arasında iki bebek cesedi bulunduğu ve cesetlerin bir süredir morgda bekleyen cesetler olduğu kaydedildi. Bebek cesetlerinin, tıbbi atıkları toplayan şirketin elemanları tarafından fark edildiği, olayla ilgili polis soruşturması başlatıldığı belirtildi.

 

Yorgos Perdikis karantinada

 

Rum Ekologlar-Vatandaşlar İşbirliği Başkanı, Milletvekili Yorgos Perdikis’in karantinaya alındığı açıklandı.

Rum haber kaynakları, Perdikis’in son 15 gün içerisinde Yunanistan’ın başkenti Atina’ya resmi ziyarette bulunduğunu ve bu yüzden karantinaya alındığını duyurdu.

Bu arada, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Avusturya’ya yapacağı resmi ziyaret de, koronavirüsü salgını nedeniyle iptal edildi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir