Küçük: Tekke Bahçesi yanındaki kazıda iki kişiye ait kalıntıya rastlandı

Küçük: Tekke Bahçesi yanındaki kazıda iki kişiye ait kalıntıya rastlandı

Kayıp Şahıslar Komitesi Kıbrıslı Türk Üye Gülden Plümer Küçük TAK’a çalışmaları hakkında bilgi verdi…

Küçük, bir haftadır Tekke Bahçesi yanında bir alanda başlatılan kazıda 2 kişiye ait kalıntıya rastlandığını, kazıların devam ettiğini söyledi.

Küçük, Kayıp Şahıslar Komitesi’nin 2019 yılında 24 tane kalıntıya ulaştığını, ancak bu kalıntıların kimliklendirildikten sonra kayıplara ait olup olmadıklarının belirleneceğini de belirterek, “Yaptığımız araştırmalara göre bu bulunan 24 kişinin kayıplara ait olmasını bekliyoruz”  dedi.

Kayıp Şahıslar Komitesi’nin çalışmalarının devam ettiğini belirtirken de Küçük, askeri telli bölgelerde de kazı çalışmalarının yapıldığını; askeri otoriteyle işbirliğinin iyi gittiğini ve askerin kendilerine her zaman yardımcı olduğunu vurguladı.

Kayıp Şahıslar Komitesi’nin görevden alınan Kıbrıslı Rum üyesi yerine atanan Leonidas Pantelidis’in 6 ay gibi bir süre geç atanması nedeniyle 2019 çalışmalarının biraz yavaşladığını ifade eden Küçük, yeni üyenin atanması ardından Kayıp Şahıslar Komitesi’nin çalışmalarının yeniden hız kazandığını söyledi.

Tüm zorluklara rağmen çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Gülden Plümer Küçük, “Bize verilen görevde bütün kayıpların başına gelenin ne olduğunu bulmaktır. Herkesi bulamayabiliriz ama en azından herkese bir bilgi verecek düzeye gelmemiz gerekiyor” dedi.

(BRT)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir