Kural ihlali!

Kural ihlali!

Futbolumuza ara verildi ya, futbolcular idman yapmayı dahi düşünür oldular! Spor yazarlarımız sayfalarını nasıl dolduracaklar diye karaları bağlarken; Son günlerin moda davranışı “kural ihlali” konusuna şöyle bir değinelim dedik!

Bizde o kadar olmasa da özellikle Türkiye’de bu konu moda oldu. Aklına gelen yönetici “cambaz’a bak” misali ‘kural hatası yapıldı’ diye taraftara oynamaya başladı. TC Futbol Federasyonu ise sorumluluktan kurtulmak kurnazlığı göstererek konuyu IFAB’a aktarmayı tercih etti! İşini bilen IFAB ise konuları görüşmeden Futbol Oyun Kuralları kitapçığın işaret ederek işi sağlama aldı! Genel prensiplerden söz ederek “hakemin kararları nihaidir, değişmez” diyerek hep hakemin yanında durmuştur. Kısaca IFAB, kendini ve kulübünü rezil edenlerle uğraşmaz beyler, bilmiş olun!

Örneğin Şubat sonunda toplanan IFAB (İntrtnational Football Assosiation Board – Uluslar arası Futbol Birliği) Ofsayt’ı biraz daha karmaşık hale getirmek, elle oynamaları daha karışık hale getirmek adına omuzdu, koldu derken hakemleri perişan edecek hamlelere imza atmakla uğraşmaktadır!

Kural İhlali, hakemin kendi kanaatini içermeyen hatalarda meydana gelir. Bunu akıldan çıkarmamak gerekir. Kulüp yetkilileri hakemin uzatma dakikalarına bile itiraz eder konuma gemliler son günlerde. Hâlbuki bu uzatmalara karar veren O, yetki onda sizin zaman tutma ve uzatmaları belirleme hakkınız yok! O zaman neye itiraz ediyorsunuz beyler! Unutmayınız geçerli olan hakemin saati ve takdiridir…

İtiraz edecekseniz Oyun alanına, sahanın enine boyuna itiraz edin. Kısaydı, uzundu oynayamadık deyin. Topa itiraz edin. Çapı büyüktü, küçüktü falan deyin…

Çok şükür bizim ülkemizde böylesi işgüzarlıklar fazla yaşanmıyor. Sözüm daha çok Ana Vatan kulüp yöneticilerine…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir