Mardin ve Şanlıurfa’da biri bebek 7 kişi şehit oldu

Mardin ve Şanlıurfa’da biri bebek 7 kişi şehit oldu

Terör örgütü YPG/PKK, Suriye’de işgal ettiği bölgelerden Şanlıurfa’nın Akçakale ve Ceylanpınar, Mardin’in Nusaybin ilçelerine havan ve roketatar mermileriyle saldırdı.

Sivilleri hedef alan eli kanlı örgütün hain saldırılarında, bebek ve çocukların arasında bulunduğu 6 sivil şehit düştü. 

Akçakale’ye düzenlenen saldırılarda Suriye uyruklu 9 aylık bebek Muhammed Omar ve Akçakale Vergi Dairesi Başkanlığına bağlı maliye memuru Cihan Güneş yaşamını yitirdi. 

Ceylanpınar ilçesinde ise 11 yaşındaki Elif Terim, sokakta oynadığı sırada teröristlerin hedefi oldu. Sokakta bulunduğu sırada atılan mühimmatın patlaması sonucu göğsüne isabet eden şarapnel parçası nedeniyle yaralanan Elif, kaldırıldığı Ceylanpınar Devlet Hastanesinde kurtarılamadı.

Suriye’de terör örgütlerince işgal edilen bölgelerden Mardin’in Nusaybin ilçesindeki sivil yerleşim yerlerine havan mermileriyle yapılan saldırılarda da Fatma Yıldız ile kızları Emine ve Leyla Yıldız hayatını kaybetti.

Şanlıurfa Valiliğinden açıklama

Valilik açıklamasında şunlar kaydedildi; 

“09.10.2019 tarihinde başlatılan Barış Pınarı Harekatı ile birlikte Suriye tarafından atılan havan ve roket mermilerinin İlimiz Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerimize isabet etmesi sonucu; Barış Pınarı Harekatının ilk şehidi Suriye uyruklu 9 aylık bebek Muhammed Omar, Akçakale ilçemizde görevli Vergi Dairesi Başkanlığına bağlı maliye memurumuz Cihan Güneş ve sokakta oynadığı sırada göğsüne isabet eden şarapnelle yaralanan ve Ceylanpınar Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan 11 yaşındaki Elif Terim adlı evladımız, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Atılan roket ve havan mermilerinin isabeti sonucu 46 vatandaşımız da yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımız Akçakale Devlet Hastanesi ve diğer hastanelerimize sevk edilerek tedavi altına alınıştır. Şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.”

Mardin’de 3 kişi şehit oldu 24 kişi yaralandı

Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, havan saldırıları sonucu 2’si çocuk 3 kişinin şehit olduğu, 24 kişinin yaralandığı bildirildi.

Saldırılarda Şanlıurfa’da 45, Nusaybin’de ise 24 kişi yaralandı.

Kaynak: TRT Haber, AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir