Mesleki Eğitim Seminerleri başladı

Mesleki Eğitim Seminerleri başladı

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi’nin yöneticiler ve öğretmenlere yönelik düzenlediği mesleki gelişim kursları bugün başladı.

5 gün sürecek mesleki eğitim seminerlerinin açılışına Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu da katıldı.

Bakan Çavuşoğlu, “bu küçük coğrafyada büyük insanlar yetiştirmek istityoruz” diyerek hizmet içi eğitimleri en yüksek seviyeye çıkarmak istediklerini söyledi.

Kursların açılış töreni Atatürk Öğretmen Akademisi’nde gerçekleşti.

Açılışta konuşan Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakan Danışmanı Doç. Dr. Mustafa Sever, Türkiye’de bu eğitimlerin 9 bin civarında okul yöneticisine verildiğini aktararak, burası için hem yönetici hem öğretmen eğitimlerinin yeniden kurgulandığını belirtti.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu “Hizmetiçi eğitimleri en yüksek seviyeye çıkarmak istedik. Dünyayla globalleşen, dünyada yöneticilik ne ise büyük hizmetler yapabilecek insanlar yetiştirmek istiyoruz. Hem kendimizi hemde ülkemizi geliştirmenin peşine düştük.Ter dökmenin nöbeti bizdedir, geleceğe en iyi şekilde taşınabilmek için hepimiz emek sarefetmemiz lazım”dedi.
Ülkede yaşayan birçok yabancının hem türkçe hem de ingilizce bilmediğine işaret eden Çavuşoğlu, seminerlerle türkçe bilmeyen çocukların eğitimine katkı yapacak öğretmenlerin eğitilmesinin de önemli olduğunu ifade etti.

“Çıktığımız yol ülkeye hizmet yoludur” diyen bakan Çavuşoğlu, “ bu küçük coğrafyada büyük insanlar yetiştirmek istityoruz” ifadelerini kullandı.
4-8 Kasım tarihleri arasında, toplam 30 saatlik eğitim şeklinde planlanan kurslara yaklaşık 300 öğretmen katılıyor.

Kurslar, kapsayıcı eğitim bağlamında okul yöneticilerinin mesleki gelişimi ve Türkçenin ikinci dil olarak öğretimi konularında veriliyor.
Eğitimler, Atatürk Öğretmen Akademisi, Açık Öğretim Fakültesi ve Türk Marif Koleji binalarında gerçekleştiriliyor.

BRT

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir