Mülteciler için vatandaşlar tek yürek oldu

Mülteciler için vatandaşlar tek yürek oldu

Taşlıca ve Boltaşlı köyleri arasında deniz sahilinde ülkeye kaçak yollarla giriş yapan Suriyeli 175 mülteci için vatandaşlar tek yürek oldu.

Kıyafetleri ıslanan ve oldukça kötü durumda oldukları gözlemlenen aralarında bebek ve çocukların da bulunduğu mülteciler için ihtiyaçları olan erzaklar vatandaşlar ve belediyelerin işbirliğinde kısa sürede tedarik edildi.

İskele Dr. Fazıl Küçük Spor salonunda tutulan Suriyeliler’in doktor kontrolleri de yapıldı.

Yenierenköy Belediye Başkanı Emrah Yeşilırmak, İskele Belediyesi koordinesinde çok güzel ve anlamlı bir dayanışmanın yaşandığını ifade ederek çak sayıda vatandaş ve işadamının bu olaya duyarlı davranarak yardım ettiklerini söyledi.

Yardımların çok kısa sürede toplandığını ifade eden Yeşilırmak, Dünya’ya çok güzel bir dayanışma örneği sergilendiğini belirtti.

Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli de Kovit-19 virüsü ile mücadele kapsamında bölgede çalışma yürüttüklerini yaşlı ve ihtiyaçlı olan kişilere yardımda bulunduklarını dile getirerek, İskele’de yürütülen yardımlaşma seferberliğinden çok duygulandığını ve gurur duyduğunu söyledi.

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da korona virüsü ile mücadele çalışmalarını devam ettiğini dile getirerek, “ yaklaşık 175 tane mülteci haberi ile güne güne bu 175 mültecinin 69 tanesi çocuk bunların 29 tanesi yaşları 2 aylıktan 5 yaşına kadar olan çocuklar vardı” dedi.

Ülke genelinde herkesin bu yardımlaşma seferberliğine katkı sağladığını ifade eden Sadıkoğlu, söz konusu dayanışmadan dolayı çok duygulandığını ve gurur duyduğunu söyledi. (BRT)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir