Öğrenciler zor durumda!

Öğrenciler zor durumda!

Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde, ülkedeki yurtların kapanmasıyla öğrenciler ortada kaldı. Kaldıkları yurtlardan çıkartılan öğrenciler, memleketlerine de gitmekte türlü engeller yaşıyor. Öğrenciler hükümet yetkililerine seslenerek yardım çağrısında bulunuyor. İşte bazı paylaşımlar: Şamil Ayöz:           “Merhaba arkadaşlar T.C Dışişleri Bakanlığını bu numaradan 0312 292 2929 arayıp hangi okuldan olduğumu burdaki bir gurup öğrencinin dönmek istediğini, ve dönemediğimizi. İmecede okuduğum kadarıyla kyk nın kapanması sonucu orda yaşayan ve şimdide mağdur kalan arkadaşlardan bahsettim. Şuan tek alternatifin feribot olduğunu ve feribotlarıda ise ayın 25 ine kadar yer olmadğını, pahalı olduğunu uçakların iptalinin sıkıntılara yol açtığını söyledim. Bir sürü öğrencinin yökün KKTC uzaktan eğitim kararını bekleyip gitmediğini ama hemen karardan sonra aldığımız pahalı uçak biletlerimizin de iptal edildiğini bu nedenle mahsur kalan bir gurup ögrenci olduğunu söyledim. Bir uçak tahsis edebilirlerse çok iyi olacağını bildirdim. Eğer aynı durumda olup aynı hislere sahip olan arkadaşlar var ise aynısını yapmanızı öneriyorum toplu bir şekilde yaparsak bir sonuç alabileceğimize inanıyorum.”                                           Doğa Özgüvendik: “Merhabalar,
Biz Kuzey Kıbrıs Güzelyurt’ta okuyan ve Refika Öğretmen Kız Yurdu’nda kalan 80’den fazla öğrenciyiz. Bugün uçuşların iptal edildiği bilgisini aldık. Ancak yine bugün kaldığımız yurdun 23 Mart itibariyle tamamen kapatılacağı söylendi. Yine yurt yöneticileri tarafından bizi 22 Mart’ta Mersin’e gemi ile gonderebilecekleri ancak bu transferin ne kadar tutacağının belli olamadığını da eklediler. Haftasonu, EFT işlemi yapılamıyor, kaldı ki hepimizin maddi durumu buna müsait de değil.
Şu anda ne evimize donebiliyoruz ne de burada kalmamıza izin veriliyor. Sadece sesimizin duyurulmasını istiyoruz bu yüzden Twitter da hastag başlatmayı düşünüyoruz farkındalık yaratmamıza yardımcı olur musunuz?”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir