Oğuz, Dünya Çölleşme ile Mücadele Günü etkinliğine katılıyor

Oğuz, Dünya Çölleşme ile Mücadele Günü etkinliğine katılıyor

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Ankara’da düzenlenenDünya Çölleşme ile Mücadele Günü etkinliğine katılıyor.

Bakan Oğuz ve heyeti, Birleşmiş Milletler ile Türkiye Tarım ve Orman Bakanlığı koordinesinde düzenlenen etkinliğe katılmak için Ankara’ya gitti.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Oğuz’un Ankara temasları çerçevesinde mevkidaşı Türkiye Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile saat 14.00’te bir araya gelmesi bekleniyor.

17 Haziran Dünya Çölleşme ile Mücadele Günü çerçevesinde her yıl dünyanın farklı bir ülkesinde gerçekleştirilen etkinlik, bu yıl Türkiye’de düzenleniyor.

Bu yılki etkinlik, BM Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi’ninkabul edilişinin 25’inci yılı olması nedeniyle de ayrı bir önem taşıyor.

Etkinliğe çok sayıda ülkeden devlet başkanları, bakanlar, üst düzey bürokratlar ile yerli ve yabancı misafirler katılıyor.

Etkinlik çerçevesinde devlet ve hükümet başkanlarının katılımıyla Yüksek Seviyeli Oturum, Uluslararası Toprak Kongresi, çocuklar, gençler, kadınlar ve STK forumları ile Afrika ülkelerinden katılan yabancı uzmanlara yönelik Uluslararası Çölleşme ile Mücadele Eğitimi gerçekleştirilecek, teknik geziler organize edilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir