Online başvurular için tarih belirlendi

Online başvurular için tarih belirlendi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, bin 500 TL’lik İstihdam Desteği için, online başvuruların, ihtiyat.gov.ct.tr web sayfasından,  20 Nisan 2020 tarihinden itibaren aktif olacağı duyuruldu.

Başvurular, bu tarihten itibaren, 21 gün boyunca, online portaldan, İhtiyat Sandığı Dairesi’ne yapılabilecek.

Açıklamanın tamamı şu şekilde;

17 Nisan 2020 tarihinde uygulamaya konan Yerel İşgücü İstihdamının Desteklenmesi Tüzüğü kapsamında, ücret desteği almaya hak sahibi olan çalışanların işverenleri, 14.03.2020 tarihinde Sosyal Sigortalar Dairesi ve İhtiyat Sandığı Dairesi’ne kayıtlı olan ve o tarihte aktif olarak işgücü piyasasında bulunan çalışanları ve eğer kapsamda iseler, kendileri ile ilgili başvuruları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İhtiyat Sandığı Dairesi www.ihtiyat.gov.ct.tr adresli resmi web sayfasında yer alan “1,500.- TL Destek Başvuru’’ kısmından, ONLINE olarak yapılacaktır.

İşverenler tarafından yapılacak başvuruda, tüzük kapsamındaki çalışanlara ve işverenlere ödenecek 1500 TL, başvuruda belirtilen işyerindeki kayıtlı  çalışanlar adına ve işverenin de kendisi adına  bankaya yatırılacaktır.

“1,500.- TL Destek Başvuru’’ kısmı ihtiyat.gov.ct.tr web sayfasında, 20 Nisan 2020 tarihinden itibaren aktif olacaktır. Başvurular 20 Nisan 2020 tarihinden itibaren 21 gün boyunca  portaldan İhtiyat Sandığı Dairesi’ne yapılabilecektir.

Kamuoyunun bilgisine önemle duyurulur.

KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir