Özay Günsel Çocuk Üniversitesi’nin  akademik yılı törenle açıldı

Özay Günsel Çocuk Üniversitesi’nin akademik yılı törenle açıldı

Özay Günsel Çocuk Üniversitesi’nin 2018-2019 eğitim- öğretim yılının resmi açılış töreni Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı’nın da katılım gösterdiği açılış töreninde ilk dersi çocuklara Cumhurbaşkanı Akıncı verdi. Oldukça eğlenceli geçen derste çocuklar, sorulara verdikleri cevaplarla katılımcıları adeta kahkahaya boğdu.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı, ardından üniversitenin tanıtım videosu katılımcılara izletildi.

Özay Günsel Çocuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Filiz Meriç törende kısa bir konuşma yaparak, Kıbrıs’ın ilk ve tek çocuk üniversitesini kurmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Meriç, “dünyanın köklü üniversiteleri ülkelerin geleceği olan çocuklarının küçük yaşta üniversite çatısı altında bilimle ve bilim insanıyla; sanatla ve sanatçılarla; spor ve sporcularla bir araya getirerek onların hem törpülenmemiş hayal güçlerinden yararlanmak hem de onların merak ettikleri soruları sorarak bizlere de ufuk açmalarını sağlamak ve kendilerini keşfederek ileride başarılı ve mutlu kendi başarı öykülerini yazan bireyler olarak yetişmesi için çocuk üniversiteleri kurmuşlardır . Kıbrıs’ta da YDÜ kendi bünyesi içerisinde Kıbrıs’ın ilk ve tek çocuk üniversitesini kurmuş bulunuyor. Bu heyecanımızı sizlerle paylaşmaktan gerçekten çok mutluyum” dedi.

Meriç’in konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Akıncı kürsüye çıkarak, Çocuk Üniversitesinin yaşam bulmasından heyecan duyduğunu ifade etti, çocukların kendilerine verilen bu hakkı en iyi şekilde değerlendirmelerini istedi.
Cumhurbaşkanı Akıncı derste çocuklara, ilk ve orta okul döneminde yaşadığı biri tiyatro, biri de bando dersinde olmak üzere iki anısını anlatması salonda kahkahalara neden oldu.

Cumhurbaşkanı Akıncı derste çocuklara önemli mesajlar da verdi.

Çocuklara Hayatta her şeyin umdukları gibi gitmeyeceğini, hayatın ne getireceğinin belli olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Akıncı, paniğe kapılmamalarını, serinkanlılıkla yola devam etmeleri gerektiğini kaydetti.
Çocuklara her konuda başarılı olamayacaklarını ama bu gibi durumlarda yılmamaları gerektiğini de kaydeden Cumhurbaşkanı Akıncı, “önce inanacaksınız, çalışacaksınız ve başarılı olacaksınız” dedi.

Cumhurbaşkanı Akıncı konuşmasının sonunda çocuklara başarılı günler de diledi. (BRT)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir