Özgür ve Miroğlu kabirleri başında düzenlenen törenlerle anıldılar

Özgür ve Miroğlu kabirleri başında düzenlenen törenlerle anıldılar

Merhum politikacılar Özker Özgür ve Salih Miroğlu 16’ıncı  ölüm yıl dönümlerinde anıldılar. Özgür ve Miroğlu için Lefkoşa Kabristanlığı’ndaki kabirleri başında tören düzenlendi.

CTP Genel Başkanlığı, Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerinde bulunan ve Birleşik Kıbrıs Partisi kurucularından olan Özker Özgür ve merhum eşi Zehra Özgür için Lefkoşa Kabristanlığı’ndaki mezarları başında anma töreni düzenlendi.

Saygı duruşuyla başlayan anma töreninde aileyi temsilen Özker Özgür’ün kızı Münevver Özgür babasına yazdığı mektubu okudu.

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, Özgür’ün Birleşik Kıbrıs için verdiği mücadelenin değişime uğradığını belirtti

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, 16 yıllık süreçte doğru sorular sorulduğunu, bunların yanıtlarının da belli olduğunu kaydederek “Onların mücadelesi ders kitabı niteliğindedir. dedi.

İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Alı Talat da, Özker Özgür ile siyasi yaşamının örtüştüğünü belirterek Özgur’ün örnek bir kişi olduğunu kaydetti.

HP Genel Başkanı Kudret Özersay da, Özker Özgür ve Zehra Özgürün kendisine çok şey öğrettiğini kaydedetti.

Başbakan Faiz Sucuoğlu da,  Özker Özgür’ün bildiği ve inandığı doğrultuda yılmadan mücadele eden birisi olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından Özker Özgür ve eşi Zehra Özgür’ün kabirlerine çiçek bırakıldı.

Daha sonra, UBP eski Genel Sekreterlerinden, eski Bakan ve milletvekilli Dr. Salih Miroğlu için kabri başında tören düzenlendi.

Törende Miroğlu’nun yeğeni Duriye Deren Oygar, dayısı Salih Miroğlu’nun özgeçmişi hakkında bilgi verdi.

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan konuşmasında , hoşgörüyü bilgi ile tartışmayı, karşısındakine hakaret etmeden görüşlerini ifade etmeyi Miroğlu’ndan öğrendiğini kaydetti.

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay da Salih Miroğlu’nun siyasetteki duruşu görüşleri ve hitabet yeteneği ile isim yaptığın ı belirtti.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman da, Miroğlu’nun halkın bir noktadan bir noktaya getirilmesini hedef alan bir siysetçi olduğunu söyledi.

Başbakan Faiz Sucuoğllu, politikaya olan ilgisi ve hitabet gücü ile öne çıkan Miroğlunun aynı zamanda çok iyi bir doktor olduğunu belirtti.

Sucuoğlu, Miroğlu’nun UBP ve ülkeye büyük hizmetler verdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da, Salih Miroğlu’undan çok şeyler öğrendiğini belirtti.

Miroğlu’nun Kıbrıslı Türk olarak verdiği mücadelelere değinen Tatar, Miroğlu’nun;  Kıbrıs Türk halkının bağımsızlık mücadelesi,  Kıbrıs Türk halkının özgürlüğü ve kıbrıs Türk halkının bu topraklarda var olabilmesi için Kıbrıs’ın  gerçeklerine göre siyaset yapilmasi gerektiğini vurgulayan bir kişi idi  olduğunu  kaydetti.

Tatar, “ buradan dünyaya vereceğimiz mesaj Kıbrıs’da Kıbrıs Türk halkı kendi içinde farklı görüşlere sahip olabilir ancak hepimizin gönlünde yatan Kıbrıs Türk halkının eşitlik temelinde bu toprakalrda yaşayabilme mücadelesinin artık taçlandırılması gerekir” dedi

Tören, Miroğlu’nun kabrine çiçek bırakılmasıyla son buldu.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir