Özkurt,TDP’yi ziyaret etti

Özkurt,TDP’yi ziyaret etti

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun 58’inci kuruluş yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutluyoruz.

Kutlamalar çerçevesinde Lefkoşa Posta Dairesi önünde “BRT Radyosu İçimizde” programı canlı olarak Bayrak Radyosu’nda dinleyicilerle buluştu.

Kuruluş yıl dönümü kapsamında, yarın saat 11.00’de ise BRTK Yayıncılık Tarihi Müzesi’nde pandemi kuralları çerçevesinde resepsiyon düzenlenecek.  Resepsiyon BRT HD’den canlı yayınlanacak.

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun 58’inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla Kurum Müdürü Meryem Özkurt’un başlattığı ziyaretler de sürüyor.

Özkurt, Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit ve TAK Müdürü Fehmi Gürdallı’yı ziyaret etti.

BRTK Müdürü Meryem Özkurt  ziyaretlerde yaptığı konuşmada BRT’nin 1963 yılında bir avuç kahraman tarafından Bayrak Radyosu olarak kurulduğunu  bugün 3  televizyon 6  radyo kanallarıyla , web sitesiyle kamu hizmeti  yayıncılığı bilinciyle hareket ettiğini kaydetti.

Özkurt, Pandemi sürecinde doğru haberin öneminin birkez daha ortaya çıktığını belirterek Sosyal medyadaki haber kirliliğine karşı BRT’nin  güven tazelediğini vurguladı.

Özkurt, yapılan teknik yatırımlar ve projelerle BRTK’nın ülkedeki yayın kuruluşlarına hizmet ve öncülük  ettiğini de belirtti.

 

Toplumcu Demokrasi Partisi Başkanı Cemal Özyiğit de 1963’ün karanlık aylarında Bayrak bayrak diye yola çıkanları saygı ile andıklarını belirterek bunun varoluş kavgası veren Kıbrıslı Türkler için ciddi bir maneviyat desteği olduğunu söyledi.

BRT Yasası’nın hala geçmemesinin ciddi bir eksiklik olduğunu belirten Özyiğit, yasal düzenleme yapılırken demokratik özerk ve siyaset kurumunun  müdahil olmadığı bir BRT arzuladıklarını söyledi

Özyiğit, “ BRT’nin özerk demokratik bir yapısı olması ve bütün toplumun varoluş mücadelesindeki gibi bütün toplumun sesi soluğu olmaya devam etmesi gerekiyor. Kendi bilimse ve teknolojik gelişimini sağlamanın yanısıra” dedi.

TAK Müdürü Fehmi Gürdallı da Bayrak Radyo Televizyon kurumu’nun önemine vurgu yaptı.

Gürdalı BRT’nin Türk Ajansı Kıbrıs ile birlikte Kıbrıs Türk halkının sesini duyurma ve Kıbrıs Türk medyasına hizmet konularından ile önemli bir yere sahip olduğunu kaydetti.

 

BRT

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir