Pandemiye rağmen, grip aşısı tedbirsizliği!

Pandemiye rağmen, grip aşısı tedbirsizliği!

Rana Sarro

Dünyanın yanı sıra ülkemizi de tehdit eden Covid 19 öldürücü salgın hastalığın kış mevsiminde oldukça tehlikeli olduğu belirtilirken, ülkemizde bu yıl halen grip aşısı yok.

Uzmanlar, koronavirüsün soğuk mevsimde daha fazla geliştiğini söylüyor ve hastalığın daha büyük hasar vermesine dikkat çekiyor. Buna rağmen, Sağlık Bakanlığı tarafından KKTC’ye bu yıl henüz grip aşısı getirtilmedi.

Pandemiye rağmen, kronik hastalığı bulunan ve yaşlı insanlar henüz gribe karşı aşılanamazken, bu tür risk grubunda bulunan insanların aileleri ise ciddi anlamda endişeli.

BAKAN PİLLİ NE DİYOR?

Sağlık Bakanı Ali Pilli, ülkede grip aşılarıyla ilgili bir eksiklik olmadığını söylediği dünkü açıklamasında, özele 2 bin civarında grip aşısı geldiğini, yakında 6 bin civarında daha geleceğini söyledi.

Bakan Pilli, 500 aşının da Türkiye tarafından KKTC’ye hibe edildiğini ve bazı kriterler konarak aşıların vatandaşlara yapılacağını da ekledi.

RİSK GRUBUNDAKİ İNSANLAR HALEN AŞI BULAMIYOR!

Gazetemize ulaşan kronik hastalığı bulunan ve yaşlılığı nedeniyle risk grubunda bulunan vatandaşların aileleri, Aralık ayına girilmesine rağmen bu yıl halen grip aşısı bulamadıklarından yakındılar. Geçmiş yıllarda Ekim- Kasım ayında muhakkak eczanelerden temin edilerek yaptırılan aşıların, bu yıl pandemiye rağmen halen bulunamamasına veryansın eden risk grubundaki hasta yakınları, endişelerini dile getirdiler.

ECZANELERE BU YIL GRİP AŞISI HİÇ GELMEDİ!

Güzelyurt bölgesinde faaliyet gösteren eczaneler gazetemize konuşarak, bu yıl grip aşısının eczanelere hiç getirtilmediğini aktardılar. Bir eczacı, ivedi grip aşısı bekleyen 30-40 civarı müşterisi bulunduğunu ve aylardır aşıyı soran müşterilerinin telefon numaralarını bırakarak, aşının haberini beklediklerini anlattı.

Sağlık Bakanlığı’nın bu yıl pandemiye rağmen grip aşısı konusunda ciddi bir tedbirsizlik yaptığı görüşünü de belirten diğer bir eczacı da, her yıl Ekim- Kasım ayında eczanelere gelen grip aşılarının bu yıl halen da piyasada bulunmadığını belirtti.

AŞI KARABORSASI! 5000 TL’LİK İLAÇ ALAN 1 AŞIYI SATIN ALABİLDİ!

Gazetemize konuşan diğer bir eczacı da, bir ay önce bazı eczanelere sadece 1 (bir) adet aşı geldiğini, bazı firmaların da 3 bin- 5 bin TL’lik ilaç satın alana bu aşının satılması şeklinde bir uygulamaya gittiğini anlattı. Her yıl Ekim ayından itibaren grip aşısı alan özellikle risk grubundaki vatandaşların, bu yıl pandemi nedeniyle grip aşısına daha da önem verdiklerini ve Aralık ayının ilk haftasına girilmesine rağmen halen aşı bulunamamasından ciddi anlamda huzursuz olduklarını belirtti.

HERKES GRİP AŞISI BEKLİYOR!

Lefkoşa’da faaliyet gösteren eczaneler de gazetemize konuştular. Depolara 15 gün önce grip aşısı geldiğini ve depoların da eczanelere 2-3 adet verdiğini, fakat eczacıların bu aşıları kendileri ve personelleri veya yakınları için kullandıklarını anlattı.

Gazetemize konuşan bir başka eczacı da, “bize satılan 3 adet grip aşısını, kendime eşime ve komşuma kullandım. Dolayısıyla müşterilerimiz halen grip aşısı bekliyor” diye konuştu.

Sağlık Bakanı Ali Pilli ise, dün yaptığı bir açıklamasında, ülkede grip aşılarıyla ilgili bir eksiklik olmadığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir