Pilli: Genel Sağlık Sigortası yakın bir gelecekte hayat bulacak

Pilli: Genel Sağlık Sigortası yakın bir gelecekte hayat bulacak

Near East Bank ve Near East Hayat İşbirliği ile Sağlık Sigortasının Bugünü ve Yarını konulu konferans düzenlendi.
Yakın Doğu Üniversitesi İrfan Günsel Konferans Merkezinde yer alan konferansın açılış konuşmasını Near East Hayat Genel Müdürü Ömür Şengün, yaptı. Şengün, faaliyete başladıkları Nisan 2018’den bugüne kadar yaptıkları çalışmaları anlattı.

Ada genelinde sağlık sigortacılığı konusunda ciddi bir boşluk bulunduğunu ifade eden Şengün, bu alanda farkındalık yaratılması için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Sağlık Bakanı Ali Pili, konferanstaki konuşmasında, sağlık alanında olası risklere karşı, kendimizi ve ailemizi korumaya almanın yaşamsal bir ihtiyaç olduğunu söyledi.

Sağlık için ne kadar önlem alınsa da, olumsuz durumlarla karşılaşılabileceğini belirten Pilli, “Olası risklere karşı bir güvencemiz olsun istiyorsak,bu noktada sağlık sigortası doğru bir adım olacaktır” dedi.

Sağlık Bakanlığı olarak halka sunulan sağlık hizmetindeki kaliteyi beklenen seviyelere çıkartmak için çalışmaya devam ettiklerini kaydeden Pilli, devletin yükümlü olduğu kamu sağlık hizmetlerinde zaman zaman gerek alt yapı gerek finansal sorunlar nedeniyle bazı istenmeyen gecikmeler yaşanabildiğini belirti.

Dünyada bu hizmetleri destekleyici nitelikte özel sağlık sigortacılığı bulunduğuna dikkati çeken Pilli, böylelikle vatandaşların özel hastanelerden hizmet alma imkanı olduğunu kaydetti.

Pilli, Özel Sağlık Sigortacılığının, genel sağlık sistemine yardımcı olan önemli bir unsur olduğunu söyledi.
Pilli, “ Bu uygulama ile devletin sunduğu sağlık hizmetlerinin muadilini nispeten daha iyi koşullarda ve daha süratli almak isteyen vatandaşlarımızın, sigorta şirketlerinin anlaşmalı oldukları kurumlardan hizmet alması sağlanıyor. Çok yakın bir gelecekte hayata geçirmeyi öngördüğümüz Genel Sağlık Sigortası modeli ile Devletimizin anlaşmalı olacağı özel sağlık kurumlarından tüm vatandaşlarımızın hizmet almasının önü açılmış olacaktır.
Böylelikle kamu kurumları üzerindeki yük azalacak ve kamuda hizmet kalitesi de daha yukarıya çekilmiş olacaktır” dedi.

Ülkede, Genel Sağlık Sigortası’nı Sağlık Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlıkları ortak çalışması olarak hayata geçirmenin hükümet programında yer aldığını kaydeden Pilli, Genel Sağlık Sigortası sisteminin hayat bulmasının, KKTC Sağlık sektörü açısından bir devrim niteliği taşıyacağını vurguladı.

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu da konuşmasında Genel sağlık Sigortasının önemine işaret etti.
Sağlık konusunun sadece devlet eli ile yürütülebilecek çalışmalar sonucunda hizmet kalitesinin yukarılara çekilmesinin yeterli olmadığını kaydeden Amcaoğlu, sadece devlet tarafında yapılanların değil özel sektör tarafından da yapılması gerekenlerin ve yapılanların önemine işaret etti.

Konuşmaların ardından Acıbadem Üniversitesi Sağlı Bilimleri Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Haluk Özsarı ModeratörlüğündeNear East Hayat Genel Müdürü Ömür Şengün, Girne Üniversitesi Rektör Yardımcısı Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr.RüveydeBundak, Liv Hospital Genel Koordinatörü Meri İstiroti’ninsunum yaptığı konferansa geçildi

(BRT)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir