Pilli:Hastanedeki bazı servisler yarın hizmet vermeye başlayacak

Pilli:Hastanedeki bazı servisler yarın hizmet vermeye başlayacak

Sağlık Bakanı Ali Pilli, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde çıkan yangının ardından son durumu basın toplantısı ile aktardı.

Sağlık Bakanlığı yetkililerinin de hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan Bakan Pilli, yangında hasar tespiti için ön çalışmanın tamamlandığını söyledi.

Bakan Pilli, “Anjiyo ve kardiyovasküler cerrahi bölümü tamamen yanmış durumda. Kısmi hasar gören yerler var. Buraların yenilenmesi için sigortalarla gerekli görüşmeler yapılmakta. Hasar tespiti için ön çalışma tamamlandı. Yarın ise tüm cihazların teknik servisleri için resmi servis görevlileri çağrılmış durumda” dedi.

Bakan Pilli, hastanedeki bazı sağlık hizmetlerinin verilmeye başlanacağını açıkladı.

Pilli, “yarın poliklinik hizmetleri, röntgen, laboratuvar, ayaktan tanı, göğüs hastalıkları servisi, enfeksiyon servisi, diyaliz, onkoloji, nükleer tıp merkezleri hizmet vermeye devam edecektir. Aynı zamanda talesemia ve diyabet merkezi de hizmet verecek. Salı günü yanan kardiyovasküler cerrahi ve anjiyo merkezi yoğun bakım dışındaki tüm bölümler açılacak. Çarşamba günü ise kardiyovasküler cerrahi ve anjiyo merkezi hariç ameliyathane hizmete girecek.” dedi.

Bakan Pilli, Cengiz Topel Hastanesi, Mağusa Devlet Hastanesi ve Girne Akçiçek Hastanesi’nin sağlık personelinin güçlendirildiğini, hastaların bu hastanelere müracaat edebileceklerini, acil hastaların da YDÜ ve Kolan Hastanesi’ne başvurabileceğini belirtti.

Sağlık Bakanı Pilli, konuşmasında devlet ve özel hastanelerde tedavi gören hastaların durumuna ilişkin de açıklama yaptı.

Pilli “Girne Akçiçek Hastanesi’ne 6 hasta sevk edilmiştir. 6 hastanın genel durumu iyi. Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde 6 hasta yatmaktadır ve durumları iyidir. Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde yoğun bakımda 16 kişi, serviste 32 yatmaktadır, ayrıca 10 kişi de Kolan Hastananesi’nde bulunmaktadır. Kolan’da 2 de yoğun bakım hastası vardır” dedi.

Sağlık Bakanı Pilli hastane için bağış kampanyası düzenleyeceklerini de söyledi.

Pilli, bunun için iki bankada hesap açılacağını, Telsim ve Turkcell ile ise SMS karşılığı için bağış almak için girişim başlattıklarını ifade etti.

Konuşmasında halkın içinin rahat olmasını isteyen Bakan Pilli, hastanenin en kısa sürede hizmet vermesi için çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. (BRT)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir