Polisiye olaylar

Polisiye olaylar

ANİ VE GAYRİ TABİİ ÖLÜM

Polis Basın Subaylığı’ndan alınan bilgiye göre bugün, saat 02:00 sıralarında, Bahçeli’de sakin Clifford SMITH (E-58) ikametgâhı içerisinde aniden rahatsızlanarak yaşamını yitirdi.

Soruşturma devam ediyor.

KANUNSUZ UYUŞTURUCU MADDE TASARRUFU

Polis Basın Subaylığı’ndan alınan bilgiye göre dün, saat 20:00 sıralarında, Lefkoşa’da Metehan Kara Giriş Kapısından KKTC’ye giriş yapan Ö.L.(E-28)’nin kullanımında bulunan araçta polis tarafından yapılan aramada yaklaşık 160 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile yaklaşık 14 gram ağırlığında kokain türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare olarak alındı.

Bahse konu şahıs tutuklandı.

Soruşturma devam ediyor.

Polis Basın Subaylığı’ndan alınan bilgiye göre bugün, saat 00.10 sıralarında, Alsancak’ta Karaoğlanoğlu Caddesi üzerinde trafik kontrolü için polis tarafından durdurulan C.N.(E-29)’nin hareketlerinden şüphelenilmesi üzerine, söz konusu şahsın üzerinde yapılan aramada yaklaşık 3 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare olarak alındı.

Bahse konu şahıs tutuklandı.

Soruşturma devam ediyor.

PARA VE KAMBİYO YASASINA AYKIRI HAREKET

Polis Basın Subaylığı’ndan alınan bilgiye göre dün, saat 18:00 sıralarında, Ercan Havaalanında M.K.E.(E-33), tasarrufunda 10.000 Euro muadili döviz veya Türk Lirasından fazla para olan 60.000 ABD Doları nakit parayı yetkili makamlara beyan etmeden KKTC’den çıkış yapmak istediği esnada tespit edildi.

Bahse konu şahıs tutuklandı.

Soruşturma devam ediyor.

Polis Basın Subaylığı’ndan alınan bilgiye göre dün, saat 23:30 sıralarında, Ercan Havaalanında B.Ö.(E-41), tasarrufunda 10.000 Euro muadili döviz veya Türk Lirasından fazla para olan 30.000 ABD Doları ve 21.400 TL nakit parayı yetkili makamlara beyan etmeden KKTC’den çıkış yapmak istediği esnada tespit edildi.

Bahse konu şahıs tutuklandı.

Soruşturma devam ediyor.

ASAYİŞ VE TRAFİK DENETİMİ

Polis Basın Subaylığı’ndan alınan bilgiye göre  27-28.04.2019 tarihleri, 21:00-01.00 saatleri arasında Gazimağusa, Girne ve Güzelyurt Polis Müdürlükleri sorumluluk alanlarında asayiş ve trafik denetimleri gerçekleştirildi.

Gazimağusa’da gerçekleşen denetimlerde, bölgede faaliyet gösteren kumarhaneler, gece kulüpleri, bahis evleri ile halkın yoğun olarak bulunduğu bölgelerde denetimler gerçekleştirildi.

Denetimler kapsamında, KKTC’de izinsiz ikamet ettiği tespit edilen 8 kişi tutuklandı.

Haklarında yasal işlem başlatıldı.

Kumarhanelerde gerçekleştirilen denetimlerde kumarhaneye girmeleri ve bulunmaları yasak olan toplam 6 kişi tespit edilerek aleyhlerinde yasal işleme gidildi.

Trafik ekiplerinin gerçekleştirdikleri denetimler sonucu 315 araç kontrol edilmiş ve suç işlediği tespit edilen 101 araç sürücüsü hakkında ileri işleme gidilirken, muhtelif suçlardan dolayı iki araç ise trafikten men edildi.

Girne’de gerçekleşen denetimlerde, bölgede faaliyet gösteren, kumarhaneler, barlar, kahvehaneler, diskolar ile halkın yoğun olarak bulunduğu bölgelerde denetimler gerçekleştirildi.

Denetimler kapsamında, kumarhaneye girmeleri ve bulunmaları yasak olan toplam 9 kişi tespit edilerek aleyhlerinde yasal işleme gidildi.

Trafik ekiplerinin gerçekleştirdikleri denetimler sonucu 617 araç kontrol edilmiş ve suç işlediği tespit edilen 120 araç sürücüsü hakkında ileri işleme gidildi.

Bir kişi tasarrufunda uyuşturucu madde bulundurmaktan dolayı tutuklandı.

Muhtelif suçlardan dolayı ise 18 araç trafikten men edildi.

Güzelyurt’ta gerçekleşen denetimlerde, bölgede faaliyet gösteren; bet ofisleri, alkollü içki satışı yapılan yerler, gece kulüpleri ve kahvehanelerde denetimler gerçekleştirildi.

Denetimler kapsamında KKTC’de izinsiz ikamet ettiği tespit edilen toplam 3 kişi tutuklanarak haklarında yasal işlem başlatıldı.

Trafik ekiplerinin gerçekleştirdikleri denetimler sonucu 250 araç kontrol edildi.

Suç işlediği tespit edilen 46 araç sürücüsü hakkında ileri işleme gidildi.

Alkollü araç kullanma suçundan dolayı 1 araç ise trafikten men edildi.

(BRT/PGM)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir