Sağlık Bakanlığı Müdürü: Öğrenciler karantina kuralları hakkında bilgilendirildi

Sağlık Bakanlığı Müdürü: Öğrenciler karantina kuralları hakkında bilgilendirildi

Sağlık Bakanlığı yetkilileri, İngiltere’den dönen öğrencilerin 14 günlük karantina süresince kalacakları Riverside Otel’e yerleşmesini sağladı.

Bakanlığın çalışmaları ile ilgili bilgi veren Sağlık Bakanlığı müsteşarı Ali Çaygür, yurtdışından gelen 159 öğrencinin Riverside otele yerleştirildiğini, 15 sağlık personeli ile öğrencilere hizmet verildiğini söyledi.

Çaygür, “Öğrencileri otele yerleştiriyoruz. Tek tek kayıtlarını alıyoruz, ateşlerini ölçüyoruz. Getirdikleri bavulların hepsinin ilaçlanmasını, otobüslerin ilaçlanmasını biz yapıyoruz. Emniyet güçlerimiz de buradaki emniyeti sağlıyor. Bir sorunumuz yok” dedi.

Çaygür, Otelde görev alan personelin bilgilendirildiğini, bakanlığın temizlik ve hijyen malzemelerini de sağladığını anlattı.

Sağlık Bakanlığı’nın karantina için yurtlardan çok otelleri tercih ettiğini kaydeden Çaygür, bundan sonra gelecek öğrencilerin de otellere yerleştirileceğini belirtti.

Sağlık Bakanlık Müdürü Yusuf Önderol ise, öğrencilerin karantina kuralları hakkında bilgilendirildiğini söyledi.

Önderol, “Sorumlu hemşireler temel karantina kuralları hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Bu 14 günlük süreci hep birlikte en iyi şekilde atlatmak için Sağlık Bakanlığı olarak elimizden geleni yapıyoruz” dedi. (BRT)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir