Sağlık Bakanlığı, ülkeye girişlerle ilgili yeni kararlar aldı

Sağlık Bakanlığı, ülkeye girişlerle ilgili yeni kararlar aldı

Sağlık Bakanlığı tarafından alınan kararlar doğrultusunda KKTC’ye giriş ve çıkışlarda uygulanacak yeni düzenlemeler açıklandı.

Alınan yeni kararlar şöyle:

21 Temmuz 2020 tarihinden itibaren ise B kategorisindeki ülkelerden KKTC‘ye gelecek kişiler seyahate başlama tarihinden önceki üç ile beş gün arasında yaptırdıkları negatif PCR test sonucunu göstererek ülkeye giriş yapabilecektir. Bu kişilere KKTC’ye girişte 2. bir PCR testi yapılacaktır. Sonuçlar çıkana kadar, otel rezervasyonları olanlar otelde, evde konaklayacak olanlar ise evde, taahhüt ettikleri şekilde kendilerini izole edeceklerdir. Bu kişilere Negatif PCR sonuçları ulaştığında izolasyon süreleri tamamlanmış olacaktır. Bu kurala uymayan yolcuların yaşayacağı mağduriyetten seyahat acenteleri sorumlu olacaktır.

Bulaşıcı Hastalıkları Yasası tahtında, toplum sağlığını korumak adına alınan kararlara uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır.

Not:

1- Son 14 gün içinde ada dışında bulunmuş olup Kara kapılarından Kuzey Kıbrıs’a geçecek olan kişilerin PCR testleri sadece Metehan ve Beyarmudu Kara kapılarında yapılmaktadır.

2-. Karantina ücreti kişi başı günlük 265 TL (yemek dahil), test ücreti 300 TL olarak belirlenmiştir. Karantina ücretleri ve test ücretleri otelde ödenecektir.0-6 yaş (6 yaş dahil) çocuklar karantina ücretlerinden muaf olacaktır.

3- Ülkeye giriş yapacak 0-2 yaş grubundaki çocuklardan PCR test sonucu istenmeyecektir.

4- Yukarıda belirtilen uçağa biniş tarihinden önceki üç ile beş gün süre, PCR numunelerinin veriliş tarihi baz alınarak değerlendirilecektir.

5- Seyahat tarihinden 6 gün önce veya daha eski tarihlerde alınan PCR test sonuçları ülkeye girişlerde geçerli sayılmayacaktır. Bu şekilde test ibraz eden kişiler ülkeye alınmayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir