Sağlık Bakanlığı’ndan yeni bir açıklama

Sağlık Bakanlığı’ndan yeni bir açıklama

Sağlık Bakanlığı, bazı su firmalarının üretimlerinin durdurulmasıyla ilgili bir açıklama yaparak, bilgilendirmede bulundu.

Sağlık Bakanlığı’nın açıklaması şu şekilde:

”Ülkemizde ambalajlanmış içme suyu üreten firmaların sadece 19 litrelik damacana üretim hatlarında daha önce yapılan denetimler sonucunda, Asya Su, Kösedağ Su, Aysu ve Hediyem Su firmalarının 19 litrelik damacana sularında limit üstü bromate tespit edilmesi üzerine, söz konusu firmaların sadece damacana üretim hatlarınınyedi günü geçmeyecek bir sure için üretimlerinin kısıtlandığı ve sadece test amaçlı numune alınması hususunda üretim yapılmaya devam edildiği kamuoyu ile paylaşılmıştı.

Bakanlığımız yetkilileri, bugün (24.04.2019 tarihinde) yeniden sözü edilen dört firmadan test amaçlı numuneler almıştır. Bu numuneler derhal Devlet Laboratuvarı tarafından analiz edilecektir 26.04.2019 Cuma günü sonuçlar temin edilir edilmez de Bakanlığımız sonuçlar hakkında halkımızı bilgilendirecektir.

Bakanlığımız,” Halk Sağlığı “ odaklı olarak halkımızda oluşan hassasiyetin bilinci içerisinde olup bu hassasiyetin giderilmesini sağlamak sorumluluğundadır. Bu nedenle, halkımızın endişe etmesine veya panik yapmasına gerek bulunmamaktadır.

Bakanlığımız gerekli çalışmaları, söz konusu firmalarla iş birliği içerisinde ve yasal zorunluluklara uygun olarak yürütmekte olup, sürecin en kısa sürede sorunsuz tamamlanmasını hedeflemektedir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir