Serdar Denktaş Cumhurbaşkanlığı seçimine hazırlanacak

Serdar Denktaş Cumhurbaşkanlığı seçimine hazırlanacak

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı’nın istifası üzerine parti genel sekreteri olduğu için bu görevi yürüten Afet Özcafer, Serdar Denktaş’ın parti genel başkanlığından kendi isteğiyle ayrılmasını değerlendirdi.

Afet Özcafer, “MYK da kurultay tarihi belirlendi. 30 Kasım’da kurultayımız yapılıyor. Dolayısıyla Serdar bey de, daha fazla genel başkanlık koltuğunda oturmasının anlamı olmayacağını düşündü. Adaylıkların önünü açmak için çekilmeyi tercih etti” diye konuştu.

Özcafer, “önümüzdeki süreçte cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Olumlu düşünüyor. henüz net karar vermiş değil. Bunu MYK’da da görüşeceğiz. Şuanda, kurultaya yönelik çalışmalar yapılırken bunlar da yapılıyor” diye de ekledi.

Genel Başkanlık için kimlerin adının geçtiğinin sorulduğu Afet Özcafer, genel başkanlık seçiminin yarış veya çatışma şeklinde değil, parti içerisinde konsensüs şeklinde belirlenmesinin düşünüldüğünü kaydetti.

Hem tabanın hem de tavanın tercih ettiği ve benimseyeceği isimlerin üzerinde yoğunlaşılacağını kaydeden Özcafer, “Çatışma değil de partiyi daha ileriye götürebilmek için bir konsensüs sağlayarak bir karar alma niyetindeyiz. Amaç partiyi ileriye götürmektir” dedi.

Afet Özcafer, cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili isimlerin diğer partiler tarafından henüz kamuoyuna açıklanmadığını fakat Serdar Denktaş’ın adaylığının muhtemel olduğunu çünkü parti tabanından ve hatta diğer siyasi partililerden dahi Denktaş’ın adaylığı yönünde ciddi talepler olduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir