“Sinovac aşısı olanlar aşısız sayılıyor”

“Sinovac aşısı olanlar aşısız sayılıyor”

  • Şuanda devlet hastanelerinde halka Sinovac  aşısı salınıyor. Fakat bu aşının iki dozunun covit ve delta virüsüne karşı korumadığı belirtiliyor.
  • Tabipler Birliği Başkanı Dr. Özlem Gürkut, Çin menşeli koronavirüs aşısının etkinliğinin sonlandığını, bu aşıyı salınan herkesin şuanda aşısız sayıldığını belirtti ve “bu aşının etkinliğinin olabilmesi için üçüncü dozun da salınması gerekirdi fakat bu yapılmadı. Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda bir faaliyeti olmadığı için şuanda iki doz Sinovac aşışı salınmış herkes aşısız sayılıyor” dedi.

Evrensel Gazete

Ülkede covit salgını ve aşılar konusundaki keşmekeş her geçen gün artıyor.

Uzmanlar ve yetkililer bir yandan halka aşı olmaları çağrısında bulunurken, diğer yandan da aşılara güven sorunu yaşanıyor.

Çin menşeli Sinovac aşısının etkinliğinin şuanda olmadığı ve üçüncü doz aşıya acilen ihtiyaç olduğu belirtiliyor.

Evrensel Gazete’ye konuşan Tabipler Birliği Başkanı Dr. Özlem Gürkut, Çin menşeli koronavirüs aşılarının etkinlik oranlarının bittiğini söyledi ve Sağlık Bakanlığı’na acil çağrıda bulundu.

ÜÇÜNCÜ DOZUN YAPILMASI GEREKİYOR

Dr. Gürkut, iki doz aşının ardından bir güçlendirici doz uygulaması yani üçüncü doz uygulanması gerektiğini savundu ve Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda herhangi bir çalışması bulunmamasını eleştirdi.

Covid-19 aşılarından Sinovac’ın koruyuculuk seviyelerinin sonlanmasının şuanda ülkede sinovac aşısı olan herkesin aşısız sayılması durumunu yarattığını vurgulayan Özlem Gürkut, üçüncü doz yapılması gerektiği fakat Sağlık Bakanlığı’nın böyle bir girişimİ bulunmadığını anlattı.

TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARI ŞUANDA AŞISIZ GİBİ…

Sağlık çalışanlarının yüzde 99’unun Sinovac aşısı salındığını dolayısıyla üç ayda sona eren bu aşının etkinliği nedeniyle şuanda sağlık çalışanlarının aşısız sayıldığını anlattı.

Çin’in Sinovac aşısının Faz-3 çalışmaları Türkiye’de Ekim ayında başlamıştı. Aşının etkinlik oranı yüzde 83,5 çıktı. Hastaneye yatışı engelleme oranı ise yüzde 100.

Fakat ülkemizde halen üçüncü doz salınması ile ilgili bir uygulama yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir