Spor dünyasındaki trafik olaylar

Spor dünyasındaki trafik olaylar

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle insanlık büyük bir tehlike altında. Tüm ülkelerde hayat adeta durma noktasına gelmiştir. Spor da bunlardan nasibini almıştır.
Tüm dünyayı saran bu talihsiz salgına ilaveten spor tarihinde birçok trajik olay yaşanmıştır. Spor yaparken yaşanan kazalar, bireysel rahatsızlıktan dolayı spor yaparken yaşanan ölümler, ulaşım nedeni ile yaşanan ölümler gibi.

Spor Dünyasında en trajik olaylardan biri de 1955 yılında gerçekleşti.
Kısaltması F1 olan, Grand Prix Yarışları olarak da bilinen Formula 1; tek kişilik, açık tekerlekli otomobil yarışlarının en yüksek düzeyini oluşturan yarışlar dizisidir.
İlk Formula 1 Dünya Şampiyonası olan 1950 Formula 1 Sezonu’nu İtalyan Giuseppe Farina Alfa Romeo (Formula 1) ile kazanmıştı .
1955 Le Mans yarışlarında ise çok büyük bir trajedi yaşanmış ve yarış esnasındaki bir kazadan dolayı 84 kişi hayatını kaybetmişti. Kazada 120’den fazla kişi de yaralandı ve kaza tarihin en trajik motor sporları kazası oldu.

11 haziran 1955’teki yarışın 23. turunda, start-finiş düzlüğündeki çarpışma sonucu bir mercedes parçalarıyla beraber seyircilerin üzerine uçmuş, sürücüyle birlikte 84 kişi ölürken, 120 kişi yaralanmıştır.
Yarışmada Mercedes pilotu Pierre Levegh, finişe 1 saat kala önündeki yavaşlamış olan araca çarptı. Lance Macklin’in kullandığı Austin-Healey 100’ün arka tarafı alçak, ön tarafı yüksek bir tasarımı vardı. Levegh’in 240 km. hızla giden aracı adeta rampa işlevi gören Austin-Healey’in üstünden fırlayarak seyircilerin arasına uçtu. Aracın yakıt tankı alev aldı ve seyircilerin arasında patladı. Kazada Levegh ile birlikte 83 seyirci hayatını kaybetti.
Bugün gerçekleşse muhtemelen kimsenin burnunun bile kanamayacağı kazanın bu derece vahim sonuçlar doğurmasının tek nedeni, pist ile seyirciler arasında bırakın bir lastik barikat ya da tel örgüyü, en ufak menzil – mesafe bile bulunmamasıydı. Bu kaza sonrasında yarışın ardından Fransa,

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir