Suç ortakları aranıyor

Suç ortakları aranıyor

Mehmet Ali Ece, Süleyman Ece, Fuad Abdullahı Abdi, Khader Khalıf Axmed, MD Sohel Rana ve Muhammad Usman, “Ağır Bir Suç İşlemek İçin Gizli İttifak, “Suç İşlemeye Teşebbüs” suçlarından tutuklandı

 

Evrim KAMALI

KKTC’den Güney Kıbrıs’a yasadışı yollardan geçiş yapmak isterken yakalanan Mehmet Ali Ece, Süleyman Ece, Fuad Abdullahı Abdi, Khader Khalıf Axmed, MD Sohel Rana ve Muhammad Usman dün mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede ifade veren polis memuru Aytaç Çebi,   Mehmet Ali Ece, Süleyman Ece, Fuad Abdullahı Abdi, Khader Khalıf Axmed, MD Sohel Rana ve Muhammad Usman’ın “Ağır Bir Suç İşlemek İçin Gizli İttifak, “Suç İşlemeye Teşebbüs” suçlarından tutuklandığını belirtti.

Çebi,  6 Mart 2020 tarihinde Akıncılar’da, Muhammad Usman, aranan S. M., Mehmet Ali Ece ve Süleyman Ece’nin Lefkoşa’da sakin Bangladeş uyruklu MD Sohel Rana, Somali uyruklu Fuad Abdullahı Abdi, Khader Khalıf Axmed’i ve ismi henüz tespit edilemeyen yabancı uyruklu erkek şahsı yasadışı yollardan Güney Kıbrıs’a götürmek amacı ile anlaşıp saat 22:45 raddelerinde Süleyman Ece’nin kullandığı DJ 045 plakalı araç ile Güney Kıbrıs’a geçirmek amacı ile Akıncılar Kırklar anayolunda Akıncılar istikametine seyrettiği esnada tespit edildiklerini anlattı.

Çebi, DJ 045 plakalı arabanın emare olarak alındığını söyledi.

Polis memuru Çebi, S. M. ve ismi tespit edilemeyen erkek şahsın arandığını belirterek, soruşturma için zanlıların 3 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Hale Dağlı, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlıların 3 gün tutuklu kalmasına emir verdi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir