Sucuoğlu:Müracaatlar 2 Mart Pazartesi günü başlayacak

Sucuoğlu:Müracaatlar 2 Mart Pazartesi günü başlayacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, düzenlediği basın toplantısında sigorta affına müracaatların 2 Mart Pazartesi günü başlayacağını açıkladı.

Bakan Sucuoğlu sigorta affından yararlanmak isteyenlerin Sosoyal Sigortalar Dairesi Müdürlüğü ile ilçelerdeki bağlı dairelere 30 Haziran’a kadar müracaat edebileceklerini söyledi.

Bakan Sucuoğlu, yapılan müracaatlara yanıtın en geç 2 ay içerisinde verileceğini belirtti.

Sigorta affının 2000-2019 yılları arasındaki süreci kapsadığını ifade eden Sucuoğlu, affın ana parada değil, faiz ödemelerinde olacağına vurgu yaptı.

Bakan Sucuoğlu, düzgün ödeme yapan ve 1 ila 10 arasında çalışanı olan işletmelere de 2 yıl boyunca işverenlere ait ihtiyat sandığı ve sigorta primlerini karşılayacaklarını söyledi.

10’dan fazla çalışanı olan işletmeler için de bir açılım yapma arzusunda olduklarını anlatan Sucuoğlu, tüm düzgün ödeme yapan işletmeklerin ilk 10 çalışanının primlerinin karşılanması için çalıştıklarını kaydetti.

Bakan Sucuoğlu toplantıda çalışma izin işlemleri ile ilgili yeni bir uygulamaya geçeceklerini de belirterek, izin işlemlerinin artık pasaport üzerinde olmayacağını, Bakanlığın vereceği bir evrak üzerinde işlemlerin yapılcağını açıkladı.

Sucuoğlu, “Çalışma izinleri için artık aylarca bekleme olmayacak. İşlemler aynı günden yapılabilecek” ifadesini kullandı.

(BRT)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir