Tapu çalışanları teminatla serbest bırakıldı

Tapu çalışanları teminatla serbest bırakıldı

Girne’de , 25 Temmuz tarihinde ortaya çıkan sahte evrak davası bağlantılarının olduğu şüphesiyle tutuklanan , Girne Tapu ve Kadastro Dairesinin 2 çalışanı , bugün Girne Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Zanlılar V.V. ve T.D., bugün tutukluluk sürelerinin dolmasının ardından yeniden mahkemeye çıkarılırken, olayda daha önce tutuklanan ancak hakkında herhangi bir suç tespit edilmeyen Ö.A,mahkemeye çıkarılmadan serbest bırakıldı.

Zanlı yakınları , çalışma arkadaşları ve aileleri bugün da Girne kaza Mahkemesi bahçesine toplanarak destek verdi.

Meselenin tahkikat sorumlusu Halil Drangoz, mahkemede verdiği yeminli ifadede, zanlılaırn kamu görevlisinin görevi ihmal suçundan methalder olduğunu belirterek, zanlıların, Girnede 25 temmuzda meydana gelen resmi evrak sahteleme ve sahtelenmiş resmi evrağı tedavüle sürme meselesiyle bağlantılı olarak , suç ortaklığı şüphesiyle tutuklandığını anımsattı.

Zanlılar hakkında verilen 3 günlük tutukluluk süresince yürütülen tahkikat hakkında bilgi veren tahkikat memuru,mesleyle ilgili tahkikatın tamamlandığını ve zanlıların serbest kalması halinde tahkikata etki edemeyeceğini belirtti.

İlk etapta , resmi evrak sahteleme ve sahtelenmiş resmi evrağı tedavüle sürme meselesinde suç ortaklığı şüphesiyle tutuklanan zanlıların,, kamu görevlisinin görev, ihmal suçundan methalder odluğunu , anımsatan tahkikat sorumlusu, zanlılar hakkında yurtdışın yasağı getirilmesi ve 2şer kktc vatandaşı muteber kefilin kefalet senedi imzalaması şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasını talep etti.

Zanlı avukatları, zanlıların yurtdışına kaçmak gibi bir durumları olamayacağına vurgu yaparak, mahkemeden zanlılar aleyhine yurtdışına çıkış yasağı getirilmemesini talep ederken, diğer teminat şartlarına itirazda bulunmadı.

Girne Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Şerife Katip Kır da, mesleyle ilgili tahkikatın tamamlandığını , zanlıların serbest kalmaları halinde tahkikata etki etmek gibi bir durumları kalmadığını ancak zanlıların haklarında görülecek davada hazır bulunmalarını sağlamanın mahkemenin görevi olduğuna vurgu yaparak, zanlıların pasaport kimlik ve seyahat belgelerine el konularak yurtdışına çıkış yasağı getirilmesi ve KKTC vatandaşı 2’şer muteber kefilin 100’er bin Türk liralık kefalet senedi imzalması karşılığında tutuksuz yargılanmak üzere, serbest bırakılması emrini verdi.

Mahkemenşin teminat şartlarını yerine getirererek tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalan zanlılar, çalışma arkadaşları ailelerinin alkışları ve alkışları arasında mahkemeden ayrıldı.

(BRT)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir