Tarım Bakanı Oğuz: Üretim de denetim de devam ediyor   

Tarım Bakanı Oğuz: Üretim de denetim de devam ediyor   

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, alınan tedbirlerin koronavirüsle mücadelede son derece önemli adımlar olduğunu ifade ederek, hükümetin konuyu büyük bir hassasiyetle takip ettiğini söyledi.

BRT’de katıldığı Gündem Artı programında açıklamalarda bulunan Oğuz, dünyada ve ülkemizde yaşanan gelişmeler ışığında alınan kararlara gerekmesi halinde yenilerinin ekleneceğini belirterek, vatandaşların bu önlemlere uymasının taşıdığı önemin altını çizdi.

Koronavirüs salgınının tüm dünyayı etkilediğine ve bu etkilerin ekonomik boyutu olacağına da değinen Bakan Oğuz, hükümetin ekonomik tedbirler üzerindeki çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Oğuz, ülkenin temel gıdalarının temininin kendi bakanlığının sorumluluğunda olduğunu anımsatarak, hayvancının ve üreticinin ihtiyaçlarının karşılanması için gereken kararların alındığını kaydetti.

Üretilen sütün işlenmesi gerektiğini ifade eden Oğuz, bu konudaki tüm işletmelerin faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi.

Bakan Oğuz, “Şu anda üretim devam ediyor. Cuma günü hayvancıya ödememiz var. Bununla ilgili tedbirlerimizi de aldık” dedi.

Oğuz, “Ülkenin üretim devam etmesi gerekiyor. Bu ülkede sebze ve meyve üretiminin devam etmesi gerekiyor. Bu nedenle tarımsal faaliyetle ilgili tedbirlerimizi aldık. Arz talep dengesi yolunda. Vatandaşlarımızın ihtiyaçları karşılanıyor. Mezbahalarımız açık. Veteriner dairemiz denetimlerine devam ediyor, herhangi bir sorun yok. Ortada bir boşluk yok, tüm denetimlerimiz devam ediyor. Toplum sağlığı ve gıda güvenliği açısından denetimlerimiz devam ediyor” şeklinde konuştu.

İthalat, ihracat ve üretimle ilgili tüm tedbirleri aldıklarını vurgulayan Oğuz, Bakanlar Kurulu’nun gerekli kararları almanın yanı sıra uygulamada yaşanan aksaklıklara yönelik düzenlemeleri de hayata geçirdiğini ifade etti.(BRT)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir