Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Oğuz Ankara temaslarını tamamladı

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Oğuz Ankara temaslarını tamamladı

Dünya Çölleşme ile Mücadele Günü dolayısıyla Türkiye Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Ankara’da düzenlenen programa katılan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, KKTC’ye döndü.

Oğuz, Ankara temasları çerçevesinde diğer ülkelerin tarım bakanları ile birlikte üst düzey yuvarlak masa toplantısına katıldı.

Bakan Oğuz, Türkiye Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Somali Başbakan Yardımcısı Mehd Muhammed Culet ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Bakan Dursun Oğuz, temaslarını BRT’ye değerlendirdi.

Katıldıkları bu konferansta kendileri açısından çölleşme erozyon ve iklim değişikliği bakımından birçok görüşün paylaşıldığı ve değerlendirme fırsatı bulduklarını söyledi.

Ülkede son yıllarda kuraklığa bağlı olarak erozyonla toprak kaymalarının meydana geldiğine dikkati çeken Bakan Oğuz, beklenmeyen sel felaketlerinin verimli tarım alanlarının bazı bölgelerde toprakların bir yerden bir yere taşındığını gördüklerini ifade etti.

Oğuz, en acı olanın da bu toprakların denize gitmesi olduğunu belirterek, bu durumlarla ilgili olarak devlet bakanlık ve hükümet olarak tedbirler almak durumunda olduklarını ifade etti.

Konferanstan aldıkları bilgilerin kendileri için deneyim ve tecrübe olduğuna işaret eden Bakan Oğuz “Biz ilerleyen süreçte ihtiyaç olması halinde yahut paylaşım anlamında bu aldığımız bilgileri geliştireceğiz. Görüşmelerimiz çok verimli geçti” dedi.
(BRT)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir