Tatar: Ekonomide yapılacak düzenlemelerle normale dönüş hızlanacak

Tatar: Ekonomide yapılacak düzenlemelerle normale dönüş hızlanacak

Başbakan Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda Koronavirüs özelinde gündemi değerlendirdi.

Kıbrıs Türk halkının bu süreçte önemli bir sınav verdiğini ve başarısının ortada olduğunu vurgulayan Tatar, dünyanın bu başarıyı tanısa da tanımasa da gördüğünü kaydetti.

Bugün yap-sat sektöründe büyük bir ilgi ve alakanın olduğunu memnuniyetle duyduğunu kaydeden Tatar, “KKTC’nin bu işten başarıyla çıkması bize ümit ve cesaret veriyor. Başta sağlık çalışanları olmak üzere, görev yapan herkesi kutlamak istiyorum. Kıbrıs Türk halkı bu süreçte bir başarıya imza atmıştır.” dedi.
Bundan sonraki süreçte özellikle ekonomik faaliyetlerde yapılacak birtakım düzenlemelerle normale dönüşün hızlandırılacağını ifade eden Tatar, ortada bir dinamizm ve bir çalışma olduğunu bu konuda da halka güvenmek gerektiğini belirtti.

Başbakan Tatar, Kıbrıs Türk halkının bütün dünyayı saran Koronavirüs ile savaşarak başarıya ulaştığını, bu başarının ise zamanında alınan tedbirler ve halkın birlik ve beraberliği sayesinde yakalandığının altını çizdi.

Ekonomide küçülme olabileceğini ifade eden Tatar, farklı kurumların farklı tahminleri olmasının da doğal olduğunu zira farklı verilerin kullanıldığını kaydetti.

Önemli olan sektörleri harekete geçirmektir diyen Tatar, turizmde bir hareketliliğin başladığını dile getirdi.

Tatar, “Tabii yolcular ne zaman nasıl gelecek şu anda belli değil. Yolcular belki pasaportunun yanında bir de PCR belgesi getirecek” ifadelerini kullandı.

“Ekonomide birtakım düzenlemelerle bu süreci atlatacağımıza inanıyorum” diyen Tatar, tüm sektörlerin Mayıs, Haziran ve Temmuz ayları için plan yapmakta olduğunu, Türkiye’nin de katkılarıyla bu sürecin atlatılacağını belirtti.

Bu yılın birkaç ayının kapalı yaşanacağını dile getiren Tatar, önümüzdeki günlerde ülke için yeni umutların ortaya çıkabileceğini kaydetti.

Eleştiriler yapılırken, o günün şartlarına göre nasıl kararlar alındığına bakmak gerektiğini de söyleyen Tatar, “Geleceğimize olan güven tamdır. Temastan kalabalıktan uzak durmaya çalışmamız gerekir. Rehavete kapılmadan, maskeli yaşam, mesafeli yaşam kurallarına uymalıyız. Ekonomide çarkların dönmesiyle doğru noktaya gidecektir.” dedi.

(BRT)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir