Tatar: Türkiye ile ekonomik işbirliği protokolü en kısa sürede imzalanacak

Tatar: Türkiye ile ekonomik işbirliği protokolü en kısa sürede imzalanacak

Başbakan Ersin Tatar, Türkiye ile ile imzalanacak olan ekonomik işbirliği protokolünün öncelikli konuları arasında olduğunu kaydetti.

Tatar, hükümetin güven oyu almasının ardından bu konunun ele alınacağını söyledi.

Başbakan Ersin Tatar hükümet olarak yapılması gereken ilk icraatın Türkiye ile imzalanacak olan ekonomik işbirliği protokolünün gözden geçirilmesi olduğunu söyleyerek, bürokratlarla bu konu üzerinde istişare halinde olduklarını kaydetti.

Tatar, hükümetin güven oyu almasının ardından ekonomik işbirliği protokolünün imzalanabileceğini söyledi.

Tatar “İnanıyoruz ki güven oyu aldıktan sonra gelecek hafta sonu itibarı ile kısa bir zaman sonra  tarih verememekle birlikte ekonomik işbirliği protokolünü tekrar gözden geçirip imzalanmasın ile bir hareketliliğin olabileceğini düşünmekteyiz. Günün sonunda bir hükümetin başlıca görevlerinden bir tanesi ekonomi ile ilgilenmektir. Buna bağlı olarak sektörlere bir yön vermektir.” dedi.

Başbakan Tatar, iyi bir yönetim olursa refahın ve hayat standardının yükselebileceğini de kaydederek, uyumlu olan bu hükümetin şimdiden piyasalara bir güven telkin ettiğini belirtti.

Ulusal Birlik Partisi ve Halkın Partisi’nin 30 milletvekili ile güçlü bir koalisyon hükümeti olduğunu ve Türkiye ile uyum içerisinde ilişkileri daha iyiye götürebileceğini kaydeden Tatar, ekonomik protokolün hayata geçmesiyle yollardan ve trafikten başlamak üzere çeşitli sektörlerde hareketlilik olacağını vurguladı.

“Bizleri de büyük bir sınav beklemektedir. Çünkü insanlar bizden çok şeyler bekliyor bunun gereğini yerine getirebilmek için bu sorumluluğun bilinci içerisinde inşallah güzel işlere imza atacağımızı düşünüyorum.”

Başbakan Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi’nin önemli yasal düzenlemeler için yaz aylarında da olağan üstü toplantılar yapabileceğini de ifade etti.

(BRT)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir