Töre, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Töre, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Cumhuriyet Meclisi Başkan Vekili Zorlu Töre, BRT’de yayınlanan Sabah Haber’de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Töre, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin açıklamasını değerlendirirken “Eğer cumhurbaşkanlığı gibi bir makam varsa ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı orada oturuyorsa, 1974 mutlu Barış Harekatı ve sonrasında KKTC kurulduğundan dolayı orada oturuyor” dedi.

Türk askerinin adaya mecburen geldiğini gelmemesi halinde Kıbrıslı Türklerin katledileceğini ifade eden Töre, Akıncı’nın “akan su değil kandır” açıklamasının Türk milletine ağır hakaret içerdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın geçtiğimiz hafta Büyükkonuk’ta yapılan eko-gün etkinliğine katılmamasını da eleştiren Töre, Türk bayrağını çalan 16 yaşındaki Rum genci affettiğini, ama eko günü protesto ettiğini söyledi.
Kıbrıs Türk Halkı için garantilerin önemine de dikkati çeken Töre, garantilerin olmadığı bir anlaşmanın Türk tarafının Rum tarafına teslim olması anlamı taşıyacağını kaydetti.

Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili de görüşlerini aktaran Töre, “19 Nisan 2020 Cumhurbaşkanlığı seçimleri yakındır. Cumhurbaşkanı’nın tekrar seçilip seçilmeyeceğini göreceğiz. Halkta, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya karşı büyük bir tepki var” dedi.

(BRT)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir