Töre: Türk dünyası her alanda işbirliği yapmalı

Töre: Türk dünyası her alanda işbirliği yapmalı

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ve heyetinin kabul etti.

Heyette Azerbaycan Şehir Belediyeleri Birliği Başkanı ve Nerimanov Belediyesi Başkanı Tamraz Taghiyev ve bazı belediye başkanları da yer aldı.

Meclis Şeref Salonu’nda gerçekleşen kabulde konuşan Başkan Töre, Türk Devletleri Teşkilatı’nda kendilerine destek veren ve “Benim dünyam Türk dünyasıdır” diyen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e teşekkür etti.
Töre, diğer Türk devletlerinin de Türk milletinin ayrılmaz bir parçası olan Kıbrıs Türk Halkı’na gerekli desteği vermesini istedi.

Töre, “Biz 1571’den 1878’e kadar bu topraklardaydık. 1878’de Osmanlı askerleri adadan çekilince Kıbrıs’ta Türkler olarak bizler buralarda kaldık. 96 yıl sonra Türk ordusu ile buluştuk, Bugün güven ve huzurda yaşıyoruz” diye konuştu.

Dağlık Karabağ bölgesinin tekrar Azerbaycan topraklarına alınmasını da selamladıklarını, heyecanlandıklarını, burada mücadele ederken şehit düşenleri saygıyla andıklarını söyleyen Töre, Hocalı’da yapılan katliamı asla unutmayacaklarını da sözlerine ekledi.
Töre, Azerbaycanlı Belediyeler ile Belediyeler Birliği arasında karşılıklı protokol imzalanarak ilişkilerin hukuki boyuta taşınmasının önemini dile getirdi.

Konuşmaların ardından karşılıklı hediye teatisi yapıldı.