“Trafikte Beni Fark Et”

“Trafikte Beni Fark Et”

Çocuklar trafikte seslerini duyurmak için yürüdü….

Şehit Tuncer ilkokulu’ndan yaklaşık 200 kadar öğrenci, Trafik Kazalarını Önleme Derneği’nden yetkililer ile birlikte “Trafikte Beni Fark Et” etkinliği düzenledi.Öğretmenleri eşliğinde okul bahçesinde toplanan çocuklar, yürüyüş öncesinde kendilerine seslenen Trafik Kazalarını Önleme Derneği Trafik Eğitmeni Nesil Garanti Özön ve okul Müdürü Elçin Altan’ı dinledi.

Nesil Garanti Özön, “Bu etkinliklerin gerçekleştirilmesinde siz çocukların katkısı çok büyüktür. Anne ve babalarınızı, büyükleri uyararak farkındalığın artmasında en büyük destek sizlersiniz. Hepinize çok teşekkür ederim” dedi.

Elçin Altan, “Sizler büyüklere alkollü araç kullanmasın diyorsunuz,trafikte bizler artık sakatlanmak istemiyoruz diyorsunuz; kaldırımları park eden büyüklerinize sesleniyorsunuz. Yeter artık, kaldırımlara park etmeyin; biz yürümek istiyoruz diyorsunuz; üst geçit istiyorsunuz, arabalarını dikkatli kullanmalarını istiyorsunuz. Süratli araba kullanmalarını istemiyorsunuz. İşte biz bugün sizlerle yürüyeceğimiz bu yolda büyüklerimize bu mesajı veriyoruz. Diyoruz ki ‘bizler de trafikte sağlıklı yaşamak istiyoruz’, lütfen dikkatli olun.”

Çocuklar daha sonra ‘trafik kurallarına uyunuz’ , ‘yavaş sürünüz’ , ‘emniyet kemerlerinizi bağlayınız’ sloganları ve düdükleri eşliğinde okuldan Kumsal Park’a kadar yürüdü.

Çocuklar, yürüyüş sırasında taşınan pankartlarda “sen şoförsün biz ise çocuk bizi koruyun, alkole ve sürate yenilmeyin, kaldırımlar yayalarındır, kaldırımlara park etmeyiniz” şeklindeki taleplerini dile getirdi.

Trafik Kazalarını Önleme Derneği’nin “Trafikte Beni Fark Et” yürüyüşleri hafta boyunca her gün başka bir ilçede devam edecek.

Yarın Girne bölgesindeki Şehit Hasan Cafer İlkokulu öğrencileri güvenli bir trafik için taleplerini dile getirecekleri yürüyüşü gerçekleştirecek.

(BRT)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir