UBP Parti Meclisi, Tatar’a hükümet görüşmelerini yapması için oy birliği ile yetki verdi

UBP Parti Meclisi, Tatar’a hükümet görüşmelerini yapması için oy birliği ile yetki verdi

Ulusal Birlik Partisi Merkez Yürütme Kurulu ile Parti Meclisi, hükümet kurma konusunda UBP Genel Başkanı Ersin Tatar’a görev ve yetki verdi.

“Yeni hükümetin kurulması” gündemiyle saat 16.00’da toplanan UBP MYK toplantısı yaklaşık 20 dakika sürdü.

Toplantıda konuşan UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, 41. hükümeti kurması için Cumhurbaşkanı’nın kendisine görev verdiğini belirtti.

Tatar, saat 17.00’deki toplantıda UBP Parti Meclisi’nden görev ve yetki talep edeceğini kaydetti.

Tatar, zor bir dönemden geçildiğini farkında olduklarını ancak UBP olarak hükümeti kurmak için iş başında olduklarını söyledi.

Ersin Tatar,  “UBP, en çok milletvekili olan parti olmasından dolayı hükümetin içinde olmalı. Niyetimiz hafta sonuna kadar görüşmeleri bitirmektir.”dedi.

Ulusal Birlik Partisi’nde, Merkez Yürütme Kurulu toplantısının ardından Parti Meclisi saat 17.00’de toplandı.

Toplantıda konuşma yapan Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Ersin Tatar, hükümet kurma konusunda kendisine yetki veren MYK’nın tavsiye kararının Parti Meclisi’nin onaylanmasının ardından, çalışmalara başlanacağını belirtti.

Tatar, “Bugün, önemli bir gün. Cumhurbaşkanı bana hükümet kurma yetkisi verdi. Yarın partilerle görüşmeler yapacağız.. Sorumluluklarımın bilinci içerisinde bir an evvel hükümet çalışmalarının başlaması için sizden yetki almak için toplanmış bulunuyoruz” dedi.

“UBP olarak hemen çağrıyı yaptık, zaman kaybetmeden fedakarlık ve çalışmayla ülkeyi daha ileriye götüreceğiz” diyen Tatar, MYK’nın verdiği tavsiye kararını Parti Meclisi’nin onaylanmasının ardından, çalışmalara başlanacağını kaydetti.

Daha sonra UBP Parti Meclisi, UBP Genel Baskanı Tatar’a hükümet görüşmelerini yapması için oy birliği ile yetki verdi.

Ersin Tatar yarın 10.00’da CTP, 12.00’de HP, 14.00’de DP, 15.00’de TDP ve 16.00’da ise YDP ile görüşeceklerini kaydetti.

(BRT)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir