“Uçan Hocalar” mahsur kaldı

“Uçan Hocalar” mahsur kaldı

KKTC’deki üniversitelerde ders vermek üzere ülkemize gelen ve bulundukları otelde 14 gün karantinada kalan öğretim görevlileri, Türkiye’ye dönebilmek için yardım bekliyor.

KKTC’deki üniversitelere ders vermek amacıyla adaya gelen ve “Uçan Hocalar” olarak bilinen 6’sı öğretim görevlisi 25 TC vatandaşı, karantina süreçlerinin bitmesine rağmen ülkelerine dönemeyince Türkiye hükümetine çağrı yaptı, “bizi ailelerimize kavuşturun”

 

Pınar BARUT

Türkiye’den, KKTC üniversitelerinde ders vermek üzere adaya gelen ve “Uçan Hocalar” olarak bilinen grup, Salamis Otel’de konaklamıştı.

Otelde konaklayan bir Alman turistte, Kovid-19 testinin pozitif çıkması üzerine, otel, tüm çalışanları ve misafirleriyle birlikte karantinaya alınmıştı.

14 günlük karantina sürecinin ardından, dün tüm turistler, ülkelerine geri gönderildi. Ancak, öğretim görevlileri, Türkiye’den, kendileri için herhangi bir charter sefer yapılmadığı için adadan çıkamadı.

Öğretim görevlileri, adadan alınmaları için, Türkiye hükümetine seslerini duyurmak amacıyla, sosyal medyada bir kampanya başlattı.

Toplamda 25 kişi olan TC vatandaşları hocalar, ‘Kıbrıs’ta mahsur kalan öğretim üyeleri seslerini duyurmak istiyor’ başlığıyla yayımlanan mesajda, Türkiye’nin, Almanya’daki TC vatandaşlarını yurda getirdiği gibi, kendilerinin de charter uçuşla alınmasını istedi.

KKTC’nin dünyaya kapılarının kapanması ve Türkiye’nin de uçuşları durdurması sebebiyle, ülkelerine dönemeyen, 6’sı öğretim üyesi, toplam 25 TC vatandaşı, sosyal medya hesaplarından yaptıkları çağrıda, diğer ülkelerin, charter seferlerle vatandaşlarını kurtardığını hatırlattı.

Öğretim görevlileri, “Dünyanın her yerinden, vatandaşlarımızı yurda getirenlere sesleniyoruz. bizleri de ailelerimize kavuşturun” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir