Vakıflar’ı zarara uğrattılar!

Vakıflar’ı zarara uğrattılar!

Havadis gazetesinin haberine göre, Yüksek Yönetim Denetçisi  (Ombudsman) Vakıflar İdaresi ile ilgili raporunu yayınladı. Raporda, Yönetim Kurulu Başkanı, Genel Müdür ve İnşaat Şube Müdürü’nün Vakıflar İdaresi’ni büyük zarara uğrattığı vurgulanıyor:

Yüksek Yönetim Denetçisi  (Ombudsman) Emine Dizdarlı, Vakıflar İdaresi ile ilgili raporunu açıkladı. Onlarca sayfa ve çok sayıda belgeden oluşan raporda Vakıflar İdaresi’nin nasıl zarara uğratıldığı detaylarıyla yer aldı.

Mağusa’da Vakıflara ait bir evi kiralayan Halil Tunç, 26 ay boyunca Vakıflar İdaresi’ne kira ödemedi ve oluşan 25 bin 340 sterlinlik kira borcunu Vakıflar Yönetimi ödedi. Kıbrıs Vakıflar İdaresi kirayı ödemekle de kalmayıp Halil Tunç’a evi boşaltması için ek olarak 44,650 Sterlin ödeme yaptı.

Vakıflar İdaresi bu yasa dışı uygulamalara Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği’ni ve Mağusa Belediyesi’ni de dahil etti. Söz konusu ev kreş yapılması karşılığı Mağusa Belediyesi’ne verildi. Bunun karşılığında elçiliğin Mağusa Belediyesi’ne 70 bin sterlin ödemesi ve belediyenin de bu parayı Vakıflara yatırması kararlaştırıldı. Fakat bu ödeme hiçbir zaman olmadı. Kaynak: Havadis gazetesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir