YDP Tatar’a şartlarını iletti

YDP Tatar’a şartlarını iletti

Ulusal Birlik Partisi Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Ersin Tatar, 18 Ekim’de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turu öncesinde başlattığı siyasi partilere ziyaretlerine bugün de devam etti.

 

Başbakan Tatar, bu çerçevede MYK’sında oy birliği ile ikinci turda kendisini destekleme kararı alan Yeniden Doğuş Partisi ile görüştü.

 

Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından açıklama yapan Başbakan Tatar, Yeniden Doğuş Partisi’ne kendisine gösterdiği güvenden dolayı teşekkür etti.

Birinci turda seçime katılımın düşük olmasının kendisini üzdüğünü dile getiren Tatar, gelen bilgilerin önümüzdeki Pazar yapılacak 2’nci turda daha yüksek katılımın sağlanacağı yönünde olduğunu kaydetti.

Tatar, “Yolumuz Türkiye ile iyi ilişkilerle, başımız dik onurlu bir şekilde bu topraklarda yaşama mücadelesidir” diyen Tatar, halkın belirli odaklar tarafından kutuplaştırıldığına dikkat çekti.

 

Ülkede ‘Türkiye karşıtı’ yada ‘Türkiye sevenleri’ gibi bir cepheleşmenin olmasını hiç arzu etmediğini kaydeden Tatar, yapılan anketlerinde Türkiye’nin garantörlüğüne yüzde 90 oranında destek beyan edildiğini hatırlattı.

 

Kıbrıs Türk halkının her zaman için Türkiye’yi takdir eden ve gerek Doğu Akdeniz’de yaşananlar gerekse de kamu maliyesinin düzeltilmesinde desteğinin olmazsa olmaz olduğuna inan bir halk olduğunu söyleyen Tatar, “Yolumuz bir, geleceğimiz bir, kaderimiz birdir” ifadelerini kullandı.

 

BM Genel Sekreteri Antonio Gutteres’in seçimlerin ardından 5’li görüşme çağrısı yapacağı şeklindeki açıklamalarını da zamansız ve açık bir müdahale olarak değerlendiren Tatar,  Birleşmiş Milletlerin, Türkiye’nin görüşünü almadan böyle bir açıklama yapmasını Mustafa Akıncı’ya açık destek olduğunu söyledi.

 

YDP Genel Başkanı Arıklı ise, belli bir kesimin Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kamplaştırdığını, “Tatar kaybeder, Akıncı kazanırsa, Türkiye kaybedecek” imajı yarattığını söyledi.

 

“Böyle bir şeye alsa müsaademiz olamaz” diyen Arıklı, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın karşısında kim olursa olsun onu destekleyeceklerini uzun süre önce söylediklerini hatırlattı.

Arıklı, MYK’nın kararı üzerine Başbakan Ersin Tatar ile görüşmelerinde, seçildiği taktirde federasyon konuşmaması ve KKTC’nin tanıtılması çalışmalarında YDP kadrolarının aktif görev alması yönünde şartlarını ilettiklerini ve Tatar’ın da bu yönde kendilerine güvence verdiğini söyledi.

 

“Tabana vereceğimiz mesaj şudur; birileri Türkiye’yi mağlup etmek için sahada, irade buradadır maskesi altında Türkiye ile kavga ediyorlar, o zaman Türkiye’yi sevenlerin de bir tarafta olması gerekiyor” dedi.

Kamplaşmayı Cumhurbaşkanı Akıncı’nın yarattığını söyleyen Arıklı, bundan mutluluk duymadıklarını belirtti.

 

Bu akşam Parti Meclisi’nin toplanacağı bilgisini de veren Arıklı, tabanın kızgın olduğunu ancak bu dönemin kırgınlık dönemi olmadığını söyledi.
        
        
               

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir