Yılmaz Bora yeniden Başkanlığa seçildi

Yılmaz Bora yeniden Başkanlığa seçildi

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Kurulu bugün Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi. Genel Başkanlığına yeniden Yılmaz Bora seçildi.

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği’nden yapılan yazılı açıklamada, olağan genel kurulda Yılmaz Bora yeniden Genel başkanlığa seçilirken yönetim kurulu, onur kurulu ve  denetleme kurulu üyeleri de belirlendi.

Genel Kurulda bir karar tasarısı da okundu ve onaylandı.

Genel Kurul’da alınan karar tasarısında, Kıbrıs’ta Federal Çözümün gerçekçi kalıcı ve yaşayabilir bir çözüm planı olmadığının net olarak anlaşıldığı kaydedilerek, AKEL adayı Kızılyürek ve diğer Yasemin Hareketi adı altında AB seçimlerine katılan adayların hiçbir zaman Kıbrıs Türklerini temsil edilemeyeceği belirtildi.

Genel Başkan Yılmaz Bora konuşmasında, BM ve AB’ye eleştirilerde bulunarak, “Çocuklarımıza torunlarımıza kısacası geleceğe bırakacağımız en değerli mirasımızdır. Kuzey Kıbrıs Türk cumhuriyeti var olmazsa Kıbrıs Türk halkı da var olmaz. İşte bu nedenledir ki tüm dünya KKTC’nin tasfiyesini sağlamak için her yola başvurmaktadır. Federasyonun isabetli kalıcı çözüm şekli olamayacağını aksine adadaki ve dünya barışı için de tehlikeli olacağını anlatmamız gerekir” dedi.

Yılmaz Bora Kıbrıs Türkünün anavatanı bildiği Türkiyeden ve KKTC’den asla vazgeçmeyeceğini de kaydetti.

(BRT)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir