Yılmaz:Kuzey Kıbrıs, geçmişle mukayese edilemeyecek bir noktaya gelmiş durumda…Önümüzdeki dönemde çok daha ileriye gidecek

Yılmaz:Kuzey Kıbrıs, geçmişle mukayese edilemeyecek bir noktaya gelmiş durumda…Önümüzdeki dönemde çok daha ileriye gidecek

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz KKTC’yi ziyaretinde ilk ziyareti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a yaptı. Tatar ile görüşen Yılmaz daha sonra enerji arz güvenliği toplantısına geçti.

Toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Tatar ve TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ortak basın açıklaması yaptı.

TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yatığı açıklamada, halkın gündelik ve sosyal yaşamı kadar ekonomiyi ilgilendiren elektrik meselesini kapsamlı şekilde değerlendirdiklerini kaydederek, “Sayın Tatar’ın öncülüğünde elektriğin siyaset üstü bir konu olarak ele alınmasını çok değerli buluyorum” dedi.

Kısa, orta ve uzun vadede yapılacaklar ayrıntılı şekilde masaya yatırıldığını ifade eden Yılmaz, “Rakamlar bir tarafa, esas olan Türkiye Cumhuriyeti’nin sevinçte, tasada, kıvançta Kıbrıs Türk halkı ile bir arada olmasıdır” dedi.

TC ve KKTC hükümetleri arasındaki ilişkilerin iyi ve verimli olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Bazen yabancı kuruluşların yönlendirilmesiyle bunun farklı yönlere çekip, ilişkilere zarar vermeye çalışanlar olduğunu da görüyoruz” diye konuştu.

Başbakan Ünal Üstel ile Ankara’da kablo ve elektrik konusunda protokol imzaladıklarını anımsatan Cevdet Yılmaz, “Bunlar büyük ölçekli ve çok boyutu projeler. Sonuçlanması zaman alıyor ama kararlıyız, siyasi irademizi ortaya koyduk, çalışmaları tamamlayıp gerekli adımları önümüzdeki dönemlerde atacağız” diye konuştu.

Siyasi konulara da değinen, “Sayın Tatar çok doğru, hakkaniyetli, adadaki gerçeklere uygun bir siyasi duruş sergiliyor” diyen TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Kıbrıs’ta bir çözüm olacaksa iki devlet gerçeğini gören bir çözüm olması gerektiğini kaydetti.

Yılmaz, “Kim ne derse desin bu adada 50 yıldır huzur var, güven ortamı var… Bunun sebebi Mutlu Barış Harekatı’dır. İyi ki o gün o müdahale yapıldı. Yapılmasaydı bugün nasıl bir tabloyla karşı karşıya olurduk…! Ortadoğu’da olanlar bizi bunu gösteriyor” dedi.

Taşınmaz Mal Komisyonu’ndaki ilerlemelerden memnun olduklarını söyleyen Yılmaz, iki ülke arasında imzalanan Ekonomik ve Mali İş Birliği protokolüne de değinerek, yürürlüğe giren anlaşmayla ilgili ilk kaynak aktarımlarının gerçekleştirildiğini belirtti.

“Amacımız KKTC’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasına destek olmaktır. Halkın refah seviyesinin artmasına katkıda bulunmaktır. Daha rekabetçi, katma değeri daha yüksek bir ekonominin oluşumunu desteklemektir” diyen Yılmaz, “Kuzey Kıbrıs, geçmişle mukayese edilemeyecek bir noktaya gelmiş durumda” dedi.