Zaroğlu İkamet İzinleri ve Vize Tüzüğü ile ilgili görüşlerini ortaya koydu

Zaroğlu İkamet İzinleri ve Vize Tüzüğü ile ilgili görüşlerini ortaya koydu

Yeniden Doğuş Partisi (YDP)
Milletvekili Bertan Zaroğlu BRT’de yayınlanan Birinci Boyut programına katılarak bugün yürürlüğe giren İkamet İzinleri ve Vize Tüzüğü ile ilgili görüşlerini ortaya koydu.

YDP Milletvekili Zaroğlu, İkamet İzinleri ve Vizeler Tüzüğü’nde istedikleri değişikliklerin genelge ile yürürlüğe girmesinden memnun olduklarını belirtti.

Zaroğlu, “İkamet İzinleri ve Vizeler Tüzüğü’ndeki değişiklikler genelge ile yapıldı. Şöyle memnunum.Çünkü kamuoyunda şöyle bir algı yapılıyor. Ayşegül Baybars İkamet Tüzüğünü geçirecem dedi ilk kamuoyuna servis ettiği şekilde geçirdi. Yok böyle birşey. YDP olarak uzun süredir bu konu ile ilgili söylemlerimiz oldu. Baktık bu tüzük kesinlikle yanlış ve madde madde tüzükteki yanlışlıkları anlattık”dedi.

Ülkede kayıt dışılığa engel olmak isteniyorsa hükümet yetkililerinin cesaret gösterip işverenlere ağır cezalar kesmesi gerektiğini de söyleyen Zaroğlu, “net söylüyorum. İnsanlar elini kolunu sallayarak gelmesin şeklindeki söylemlere destek veriyorum. Ben de her elini kolunu sallayan gelmesin diyorum”diye konuştu.

Zaroğlu, DP Milletvekili Dr Koral Çağman’ın partisine yönelik söylemlerine çok üzüldüğünü de belirtti.

Bertan Zaroğlu, “Koral abi ile daha yeni Meclis heyeti olarak Sırbistan’a gittik. Sırbistan’da yolda yürürken bana seni böyle bilmiyordum. Dışardan size karşı işte bu algının yanlış olduğunu gördüm dedi.Ancak dün Koral abinin o açıklamasını gördüğümde çok üzüldüm. Kamuoyunda kutuplaşma olmaması için tam da Koral Çağman gibi isimlerin ya da işte bunun gibi Meclis’te olan isimlerin bu tür açıklamalarla kutuplaşmaya vesile olmaması lazım”dedi.

Bertan Zaroğlu, YDP’nin bu ülkede tertemiz bir siyasi parti olduğuna işaret ederek, Meclis’te Kıbrıs Türk Siyasi tarihinde görülmüş en iyi muhalefeti sergilediklerini de ifade etti.

(BRT)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir