Ziya Rızkı, etkinliklerle anılıyor

Ziya Rızkı, etkinliklerle anılıyor

Kıbrıs Türk halkına Milletvekili, Belediye Başkanı, Serdar ve spor adamı olarak önemli hizmetleri bulunan toplum liderlerinden merhum Ziya Rızkı ölümünün 25’inci yıl dönümünde, çeşitli etkinliklerle anılıyor.

Dün akşam Grand Pasha Otel’de, Ziya Rızkı Vakfı Kurucu Kurulu’nda yer alan isimlere teşekkür plaketlerinin de sunulduğu bir anma gecesi düzenlendi.

Ziya Rızkı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Doktor Ceyhun Birinci, hayatını halkına adamış bir lider olan merhum Ziya Rızkı’nın, Kıbrıs Türk toplumuna, Serdar, Milletvekili, Belediye Başkanı , spor adamı ve sanatsal yönüyle, üstün hizmetlerde bulunduğunu belirterek, Rızkı gibi bir liderin gelecek nesillere anlatılması gerektiğini vurguladı.

Rızkı’nın, 1974 savaşından sonra on binlerce güney göçmenini İngiliz üslerinde toplayarak,bir arada tutarak onların kuzeye geçmelerine yardımcı olduğunu anımsatan Birinci, Ziya Rızkı’nın iki bölgeliliğin temelini atan lider olduğunu vurguladı.

Ziya Rızkı’nın, başarılı olması ve her zaman saygıyla anılmasının sebebinin, adaletli halkla iç içe, dürüst ve hukuğa önem veren bir lider olmasından kaynaklandığını kaydeden Birinci, günümüzde Rızkı gibi siyasetçilere ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Vakıfın Rızkı’nın anısını yaşatmak için kurulduğu günden bu yana yaptığı çalışmalara değinen Birinci, Cumhurbaşkanı Mustafa Akınc’nın da katkılarıylai Halil Sadrazam tarafından kaleme alınan, 3 ciltlik kitabın Rızkı’nın glecke kuşaklara aktarılmasına önemli kaktı sağlayacağını ifade etti.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü de, Ziya Rızkı’nın Kıbrıs Türk Belediyecilik tarihinde çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayarak, belediyede birlikte çalışma fırsatı bulduğu Rızkı’nın, insanlara her zaman eşit davranın” sözünü ilke edindiklerini söyledi.

Rızkı’nın, o günün şartlarına rağmen, ilkeleriyle hareket ederek, belediyeciliği daha iyi noktalara getirmek Kıbrıs Türk halkını hizmet etmek için çalıştığını kaydeden Güngördü, belediye olarak Ziya Rızkı’yı gelecek nesillere aktarmaya yönelik her türlü çalışmaya katkı koymaya hazır olduklarını vurguladı.

Konuşmaların ardından Ziya Rızkı’nın hayatını anlatan bir sine vizyon gösterisi sunuldu.

Gecede daha sonra Ziya Rızkı Vakfı Kurucular Kurulunda yer alan 43 isime , katkılarından dolayı teşekkür plaketleri verildi.

BRT/EMT

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir