Girne’deki tapu davasında 3 zanlıya 6 gün daha tutukluluk verildi

Girne’deki tapu davasında 3 zanlıya 6 gün daha tutukluluk verildi

Girne’de 2019 yılı içinde meydana gelen resmi evrak sahteleme, sahtelenmiş resmi evrağı tedavüle sürme, sahte evrak düzenleme ,tedavüle sürme,sahte davranışla kayıt temini ve sahtekarlıkla mal temini meseleleriyle ilgili olarak tutuklu bulunan Mehmet Eminoğlu, Serdar Özbekoğlu ve Muammer Uğursöz,tutukluluk sürelerinin dolmasının ardından bugün , yeniden Girne Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Meselenin tahkikat sorumlusu Halil Drangoz Mahkemede verdiği yeminli ifadede, zanlılar Mehmet Eminoğlu, Serdar Özbekoğlu ve Muammer Uğursöz’ün , 2019 yılı içind eGirne’de meydana gelen resmi evrak sahteleme, sahtelenmiş resmi evrağı tedavüle sürme, sahte evrak düzenleme ,tedavüle sürme,sahte davranışla kayıt temini ve sahtekarlıkla mal temini meselelerinden methalder olduğunu söyledi.

Meseleyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, 14 sahte vekalet tespit edildiğini,bunlarla 20 daire ve 4 dükkanın devirlerinin yapıldığının belirlendiğini kaydeden tahkikat sorumlusu, 19 Ağustostan itibaren yürütülen tahkikat kapsamında, 20 kişinin sorgulandığı 10 kişiden ifade alındığını kaydetti.

Tahkikat sorumlusu, meseleyle ilgili şikayet ve müşteki sayısının arttığını, zanlı Muammer Uğursöz’ün de Yaztech İnvestment Limited direktörlerinden biri olarak, 17 daireyi bizzat devraldığının belirlenmesi üzerine suç ortağı olarak tutuklandığını ve hakkında araştırmanın devam ettiğini söyledi..

Olayla ilgili mesele sayısının15’e çıktığını dile getiren tahkikat sorumlusu, bunlardan 12’sinin resmi evrak sahteleme ve tedavüle sürme,3’ünün ise sahte davranışla kayıt temin etme ve sahtekarlıkla mal temin etme olduğunu kaydetti.

Zanlı 1 Mehmet Eminoğlu’nun, dün akşamüzeri bir gönüllü ifade daha vererek, çok ciddi iddialarda bulunduğunu ve buna bağlı olarak araştırmaların yapılacağını söyleyen tahkikat sorumlusu,

Yaztech İnvestment Limited şirketiyle ilgili ciddi iddialar bunulduğunu , bunların araştırılacağını sözkonusu gönüllü ifadenin teyit v etekzipi kapsmaında, 15-20 kişinin daha sorgulanacağını belirtti.

Zanlı 1 Eminoğlu’nun gönüllü ifadesiyle ilgili araştırmaların hemen başladığını dile getiren tahkikat sorumlusu, bugün bu kapsamda,3 işyeri ve 2 ikametgahta arama yapıldığını, birçok bilgisayar ve belgenin emare olarak alındığını ifade etti.

Zanlı 3 Muammer Uğursöz’ün de bir gönüllü ifade verdiğini ayrıca zanlı avukatının bu sabah polise incelenmek üzere bazı belgeler sunduğunu dile getiren tahkikat sorumlusu, gönüllü ifadenin teyit ve tekzipinin yapılacağını bu kapsamda 5 kişinin daha sorgulanacağını , belgelerin ise araştırılacağını anlattı.

Tahkikatın geniş çaplı olarak devam ettiğini belirten tahkikat sorumlusu, zanlıların tutukluluk sürelerinin 6’şar gün daha uzatılmasını talep etti.

Zanlı avukatları tutukluluk süresinin uzatılması talebine itirazda bulunmadı.

Girne Kaza mahkemesi Yargıcı Meltem Dündar da, tahkikatın selmeti için 3 zanlının tutukluluk sürelerinin 3’er gün daha uzatılması emrini verdi.

(BRT)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir